Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανδρέας Πουλάς: Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ ευνοεί την ασυδοσία

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προϊόντα ΠΟΠ...

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ ανέφερε τα εξής:

 Κάνετε μία πρόχειρη και αποσπασματική προσπάθεια για τον έλεγχο και την προστασία των ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντων της χώρας μας, που τελικά ευνοεί την ασυδοσία, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, την γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα.

 Αντί να αυστηροποιήσετε τους ελέγχους και τα πρόστιμα και να δημοσιοποιείτε τα στοιχεία των παραβατών εσείς κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Ποια προστασία λοιπόν παρέχετε σε αυτά τα προϊόντα; Ποιον κοροϊδεύετε;

 Για άλλη μία φορά αποδεικνύεστε ανεπαρκείς απέναντι στις τρέχουσες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα της χώρας και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τους αγρότες μας που τολμώ να πω ότι είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών με ευθύνη της κυβέρνησής σας.

 Δεν έχετε κανένα όραμα και κανένα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

 Οι αποτελεσματικοί έλεγχοι των προϊόντων θα πρέπει να διενεργούνται από έναν Ενιαίο Φορέα που θα είναι πλήρως στελεχωμένος και θα έχει την ευθύνη της διαδικασίας από την αρχή μέχρι το τέλος.

 Όχι όπως στην περίπτωση του παρόντος νομοσχεδίου που ο ΕΛΓΟ Δήμητρα με το λιγοστό προσωπικό του θα διενεργεί τους ελέγχους και τα πρόστιμα θα τα επιβάλλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Θεωρώ ότι είναι μία διαδικασία που θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα.

 Τα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα μας και πρέπει με κάθε τρόπο να τα προστατεύσουμε και για αυτό το λόγο οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηροί όπως και πολύ αυστηρά θα πρέπει να είναι τα πρόστιμα τα οποία θα πρέπει και να δημοσιοποιούνται.

 Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και ποιοτικά χαρακτηριστικά χάρη στον μόχθο και τις προσπάθειες των αγροτών μας.

 Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά των καταναλωτών για την αξιοπιστία της παραγωγής αυτών των προϊόντων προκειμένου να υπάρχει κατανάλωση.

 Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που βιώνουν οι αγρότες από την πολιτική σας είναι διάχυτη στην ελληνική ύπαιθρο η οποία αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πολύ σύντομα θα εγκαταλειφθεί πλήρως.

 Το κόστος παραγωγής και ενέργειας για τους αγρότες είναι δυσθεώρητο και πλέον απαγορευτικό για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

 Η ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στο ράφι αυξήθηκε υπέρμετρα επιβαρύνοντας τους καταναλωτές και επιστρέφοντας ψίχουλα στους παραγωγούς.

 Τα κάνατε θάλασσα με τη Νέα ΚΑΠ, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις αλλά και τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία του και μάλιστα έχει τεθεί και υπό επιτήρηση.

 Έχουμε φτάσει στον Σεπτέμβριο και πρώτη φορά στα χρονικά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις ΟΣΔΕ.

 Επιτέλους πείτε την αλήθεια στους αγρότες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τι συμβαίνει;

 Δεν προχωρήσατε σε αλλαγή των Κανονισμών του ΕΛΓΑ που πια δεν ανταποκρίνονται στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και στις ζημιές που αυτή προκαλεί.

 Ακόμη περιμένουμε το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ που τόσες φορές έχετε εξαγγείλει ότι θα φέρετε στη Βουλή.

 Η ολιγωρία σας στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική κτηνοτροφία αλλά και τους καταναλωτές μας έφερε αντιμέτωπους με τον εφιάλτη της πανώλης που σταδιακά εξαπλώνεται στη χώρα και έχει φέρει τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση.

 Δεν έχουν προχωρήσει τα αρδευτικά έργα στη χώρα με την ταχύτητα που θα έπρεπε. Το νερό γίνεται όλο και πιο ακριβό και δυσεύρετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ανάβαλος στην Αργολίδα, έργο το οποίο παραμένει ημιτελές εδώ και 40 χρόνια.

 Οι αγρότες της Αργολίδας εκτός από τα προβλήματα του κόστους παραγωγής και ενέργειας και της λειψυδρίας έρχονται αντιμέτωποι και με τις ολιγωρίες της κυβέρνησής σας.

 Ακόμη περιμένουν την κοινοποίηση των ενστάσεων για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

 Αντιμετωπίζουν καθημερινά καταστροφές στις καλλιέργειές τους από την τριστέτσα ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, με την υιοθέτηση της ολιστικής λύσης της γενναίας και στοχευμένης αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας του πορτοκαλιού στην Αργολίδα.

 Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο την πολιτική σας.

 Αντί να στηρίξετε τον πρωτογενή τομέα ως βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας εσείς τον ρίχνετε στον Καιάδα και οδηγείτε τους αγρότες στην απόγνωση και την ελληνική ύπαιθρο σε ερημοποίηση.

 Σε αυτό τον καταστροφικό δρόμο θα μας βρίσκετε καθημερινά απέναντί σας.

Δείτε εδώ το βίντεο:
https://youtu.be/14QAQRfWybM