Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

«Μετακινούμαι βιώσιμα» στο Άργος | Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Β.Α. Πελοποννήσου

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ", ο  Σύ...


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ", ο  Σύλλογος  Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδος, το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών διοργάνωσαν ενημερωτική δράση με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα».

Είχαμε την χαρά να συμμετέχουμε, να συνομιλήσουμε με μαθητές, να ανταλλάξουμε απόψεις,  να τους ενημερώσουμε για την καθημερινότητα  ενός ατόμου με αναπηρία, την ορθή χρήση ενός αμαξιδίου, τους κινδύνους που υπάρχουν στην πόλη πραγματοποιώντας μια διαδρομή, την σημασία το να μην εμποδίζουμε ή παρκάρουμε σε μια ράμπα, όπου κάποιος συνάνθρωπός μας χρήστης αμαξιδίου, κάποιος με μειωμένη κινητικότητα, άτομο τρίτης ηλικίας, γονέας με παιδικό καρότσι θα έχει μηδενική πρόσβαση.

Στην δράση αυτή, η διαδρομή όπου πραγματοποιήθηκε ήταν αυτόνομη προσβάσιμη. Ωστόσο, σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης του Άργους χρήζουν παρεμβάσεις για την αυτόνομη διέλευση, χωρίς την βοήθεια τρίτων. Ο κος Δήμαρχος Ιωάννης Μαλτέζος, έχει δείξει ενδιαφέρων  για την καταγραφή και υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών.

Για το Δ Σ
Ο πρόεδρος

Μήτσουλας Παναγιώτης