Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η ενημερωτική δράση «Μετακινούμαι βιώσιμα» στο Άργος (εικόνες)

 Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟ...

 Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ" και το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδος διοργάνωσαν ενημερωτική δράση με τίτλο «Μετακινούμαι βιώσιμα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου. 

Την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» -που έχει καθιερωθεί από το 2002 και εορτάζεται κάθε χρόνο, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου- λαμβάνει χώρα ο σημαντικός θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Η εμβληματική πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία στόχο έχει να στηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και πιο προσβάσιμες για όλους με ετήσιο θέμα για το 2024 «Ο Δημόσιος Χώρος Ανήκει σε Όλους».

Η δράση  επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των νέων για την προτεραιότητα της ΕΕ που στοχεύει στην προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και στην ευαισθητοποίηση αυτών σχετικά με τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Το σημείο συνάντησης της δράσης και η αφετηρία του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η Λαϊκή Αγορά Άργους όπου ύστερα από μια σύντομη ενημέρωση για την σημασία και την αξία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τους διοργανωτές,  ακολούθησε ο βιωματικός περίπατος περπατώντας με χρήση αμαξιδίου και λευκού μπαστουνιού, αλλά και «μαθήματα» Κυκλοφοριακής Αγωγής, με σημείο τερματισμού τον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Άργους.

Συμμετείχαν η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου , ο Σύλλογος Τυφλών Αργολίδας Ίριδα, ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Νομού Αργολίδας και μαθητές σχολείων.

Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, η αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Καινοτομίας και εκπρόσωπος του Δήμου Άργους - Μυκηνών στο Δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – BELC» Σάσα Αργυροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο διοικητής της Τροχαίας Άργους Κώστας Χάρος, η εκπρόσωπος του Europe Direct Πελοποννήσου Γεωργία Μπαμπανικολού και ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ Νίκος Καραλής.

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος