Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανδρέας Πουλάς : Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες της Αργολίδας καλά κρατεί

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την κυβέρνηση και τον ΈΛΓΑ συνεχίζεται. Για άλλη μία φορά οι αγρότες της Αργολίδας δεν γνωρίζουν την ακριβή...

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία από την κυβέρνηση και τον ΈΛΓΑ συνεχίζεται. Για άλλη μία φορά οι αγρότες της Αργολίδας δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων των ενστάσεων για τις ζημιές του παγετού του Ιανουαρίου 2022, όπως προκύπτει από την απάντηση του ΕΛΓΑ στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς πριν από σχεδόν 3 μήνες! Κοντεύουν να περάσουν 3 χρόνια από τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Αργολίδας και λόγω των παθογενειών του ΕΛΓΑ οι αγρότες είναι ακόμη στην αναμονή για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά σε πολλές περιπτώσεις γίνεται παρακράτηση χρημάτων από άλλες αποζημιώσεις των αγροτών χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο και τα ακριβή ποσά που παρακρατούνται. Αυτό είναι άλλο ένα δείγμα ανευθυνότητας και αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην απάντησή του ο ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Τρίπολης στην δικαιοδοσία του οποίου είναι και η ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Αργολίδας από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 σε εσπεριδοκαλλιέργειες καταβλήθηκαν προκαταβολές αποζημιώσεις ύψους 11.259.476 ευρώ που αφορά 3.273 παραγωγούς.

Μετά την ολοκλήρωση και την κοινοποίηση των πορισμάτων υπεβλήθησαν 2500 ενστάσεις περίπου και το έργο των επανεκτιμήσεων ολοκληρώθηκε. Βρισκόμαστε στην φάση των ελέγχων από την υποβολή των στοιχείων που κατατέθηκαν από τους παραγωγούς για την μείωση της παραγωγής τους και στην συνέχεια σε σύντομο διάστημα θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η εκκαθάριση των ζημιών.

Η όποια καθυστέρηση προκύπτει από το μεγάλο όγκο εκτιμητικού έργου και το 2022 και 2023 και την ολοκλήρωση των διαδικασιών καθώς και του μεγάλου αριθμού των ενστάσεων όπου έπρεπε να διεκπεραιωθεί ο διοικητικός έλεγχος των στοιχείων που είχαν υποβάλει οι παραγωγοί. Όσο για τους συμψηφισμούς το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛ.Γ.Α. επεξεργάζεται αυτόματα όλα τα δεδομένα των καταγραφών όπως πορίσματα προκαταβολές αποζημιώσεις επομένως γίνεται αυτόματα η εκκαθάριση των ζημιών και στην συνέχεια το τελικό ποσό πιστώνεται στον λογαριασμό του δικαιούχου.

Κατόπιν τούτου τα πορίσματα των ενστάσεων στην Αργολίδα μετά την κοινοποίηση θα κατοχυρωθούν στο σύστημα και στην συνέχεια θα γίνει αυτόματα η εκκαθάριση των ζημιών από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛ.Γ.Α. και θα καταβληθούν οι διαφορές που θα προκύψουν.»