Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σύλλογος Γονέων Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Δήμου Ναυπλιέων : Η δημοτική αρχή αντί να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει αναλώνεται σε χαρακτηρισμούς για το σύλλογο γονέων

Το σύστημα ΥΠΟ-λειτουργεί στην εντέλεια  Η δημοσίευση της δημοτικής αρχής στο δελτίο τύπου με τα ερωτήματα – αιτήματα του συλλόγου μας, αντί...



Το σύστημα ΥΠΟ-λειτουργεί στην εντέλεια 

Η δημοσίευση της δημοτικής αρχής στο δελτίο τύπου με τα ερωτήματα – αιτήματα του συλλόγου μας, αντί να απαντά στα σοβαρά θέματα που θίγονται και να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει αναλώνεται σε χαρακτηρισμούς για το σύλλογο γονέων για τους οποίους οφείλει να ζητήσει συγγνώμη! 
Το θέμα «Άνοιγμα και λειτουργία των σταθμών» το έχουμε πάντα στις προτεραιότητές μας, αφού γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή και το έχουμε θίξει επανειλημμένα, όχι μόνο στην υπάρχουσα αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
 Οι βρεφικοί σταθμοί ορίζεται ότι ξεκινούν τη λειτουργία τους 1 Σεπτεμβρίου κάθε έτος. 
Οι αιτήσεις και οι εγγραφές/επανεγγραφές τρέχουν από το Μάιο του 2024 και αυτή τη στιγμή 4/9 οι γονείς που δεν είναι με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν γνωρίζουν καν αν θα τους πάρουν σίγουρα αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.
 Δηλαδή, ΚΑΙ θα πληρώσουν τροφεία λοιπόν, ΚΑΙ είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα. Όσον αφορά τη σταδιακή προσέλευση, έχουμε καταγγελίες από γονείς ότι τους είπαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία προσαρμογής ακόμα και στις 11/9!!! 
Συκοφαντίες και ανακρίβειες είναι αυτά; 
Τι υποτίθεται πρέπει να κάνουν οι παραπάνω οικογένειες που ενώ ενημερώθηκαν από την ανακοίνωση του Δήμου ότι οι σταθμοί 3 Σεπτέμβρη ξεκινούν τη λειτουργία τους, τελευταία στιγμή τους ενημερώνουν για αυτή την κατάσταση; 
Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα; 
Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «άφαντη» και ότι δεν έχει προηγηθεί όχληση, φαίνεται πως η δημοτική αρχή έχει επιλεγμένα αντανακλαστικά και απαντήσεις δίνει μόνο όταν βγαίνουν οι ανακοινώσεις στη δημοσιότητα, καθώς ο σύλλογός μας στις 10 Μαΐου 2024 έστειλε επιστολή (αρ. πρωτοκόλλου 13141/13-5-2024) με ερωτήματα στους υπεύθυνους στην οποία η δημοτική αρχή δεν απάντησε όπως είχε υποχρέωση. 
Επίσης, τις τελευταίες μέρες που προέκυψε το παραπάνω σοβαρό θέμα προσπαθήσαμε να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δικαίο και με τον κ. Καράπαυλο, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση στις κλήσεις!
 Εμείς ως σύλλογος υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών και των οικογενειών μας και αυτό πρόκειται να συνεχίσουμε να κάνουμε.
 Καλούμε τη δημοτική αρχή αντί να αποπροσανατολίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς να κάνει έστω και καθυστερημένα τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:
 • Να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα και να λειτουργήσουν με όλα τα παιδιά οι σταθμοί ως όφειλαν εξαρχής.
 • Να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός των δομών.
 • Να φροντίσει ώστε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση να μην επαναληφθεί τις επόμενες χρονιές και οι δημοτικοί σταθμοί να λειτουργήσουν ομαλά από 1η Σεπτεμβρίου όπως οφείλουν. 
• Να διαβάσει προσεκτικά τα υπόλοιπα αιτήματα του συλλόγου με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των οικογενειών του Δήμου μας. 
Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν ανεξάρτητα αν έχουν ΕΣΠΑ ή όχι, την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 10.00 έξω από το Δημαρχείο, σε παράσταση διαμαρτυρίας. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων