Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

«Με αοριστίες απαντά το ΤΑΙΠΕΔ στον Γ. Γαβρήλο για την Καραθώνα»

«Με αοριστίες απαντά το ΤΑΙΠΕΔ στον Γ. Γαβρήλο για την Καραθώνα. Η Κυβέρνηση, εν κρυπτώ, ξεπουλάει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Μόνη λύση η ...

«Με αοριστίες απαντά το ΤΑΙΠΕΔ στον Γ. Γαβρήλο για την Καραθώνα. Η Κυβέρνηση, εν κρυπτώ, ξεπουλάει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Μόνη λύση η απένταξη»

Με διαδικαστικά τεχνάσματα και αοριστίες απαντά σήμερα η Κυβέρνηση στον βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σχετικά με το ζήτημα της Καραθώνας και αναφορικά με την Ερώτηση που κατέθεσε στις 5/7/2024 (Αριθ. Πρωτ: 5664).

Αναλυτικότερα, στην πολυσέλιδη απάντησή τους, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ αποφεύγουν να δώσουν μια καθαρή απάντηση στα όσα ο Γιώργος Γαβρήλος ρώτησε ξεκάθαρα: Τι σχεδιάζεται ακριβώς για την Καραθώνα και πότε θα ενημερωθεί ο Δήμος και η τοπική κοινωνία; Πώς θα προστατεύσει η Κυβέρνηση τον δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής;

Το μόνο που παραδέχονται είναι ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο Διαγωνισμός για την «αξιοποίηση» της περιοχής. Ενώ, για τα μείζονα ζητήματα του σεβασμού στο περιβάλλον, της φέρουσας ικανότητας της περιοχής και της υποχρέωσης διαφύλαξης της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών και επισκεπτών, ούτε λόγος.

Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Γαβρήλος, είναι εμφανές πια ότι η ΝΔ όχι μόνο εμπαίζει τον λαό της Αργολίδας, αλλά προσπαθεί, εν κρυπτώ, να δημιουργήσει τετελεσμένες συνθήκες για την Καραθώνα. Η δε «αδυναμία» του Υπουργείου να εξηγήσει τον πραγματικό σχεδιασμό για την περιοχή καταδεικνύει πως η Κυβέρνηση απλά σκοπεύει να κάνει τα χατίρια του μεγαλύτερου πλειοδότη- επενδυτή, λεηλατώντας τη μεγαλύτερη παραλία της πρωτεύουσας του Νομού.

Ας γίνει κατανοητό σε όλους: το «οικόπεδο» Καραθώνα ανήκει στην τοπική κοινωνία. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της και να σταματήσει κάθε διαδικασία που οδηγεί στο ξεπούλημα της, βγάζοντας την από τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, που την έβαλε η ίδια το 2013.