Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γιώργος Γαβρήλος: Εύχομαι το νέο αυτό ταξίδι, για τα παιδιά, να είναι γεμάτο ευκαιρίες για ουσιαστική μόρφωση

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε και φέτος. Τα σχολεία ξαναγέμισαν με παιδικές φωνές, χαρούμενα πρόσωπα, αγωνία για το άγ...



Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε και φέτος. Τα σχολεία ξαναγέμισαν με παιδικές φωνές, χαρούμενα πρόσωπα, αγωνία για το άγνωστο και αδημονία για τις νέες προκλήσεις. Εύχομαι το νέο αυτό ταξίδι, για τα παιδιά, να είναι γεμάτο ευκαιρίες για ουσιαστική μόρφωση και για πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων τους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται από σήμερα να συνεργαστούν σαν μια μεγάλη οικογένεια, ώστε να πραγματωθούν οι στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς. Σε αυτή την ούτως ή άλλως κοπιώδη προσπάθεια, το Υπουργείο οφείλει να σταθεί, όχι μόνο αρωγός, αλλά και κύριος συντονιστής. Ελπίζουμε φέτος να μην χρειαστεί να αντιδράσει η σχολική κοινότητα για ελλείψεις, και πάλι, σε σχολική ύλη, για καθυστέρηση πλήρωσης θέσεων καθηγητών και δασκάλων, για υποστελέχωση σχολείων και για σοβαρά προβλήματα υποδομών. Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, αποδεικνύοντας έμπρακτα και συνεχώς πως κάθε μαθητής, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν πάει σχολείο, έχει την ίδια αξία.

Γιώργος Γαβρήλος

Βουλευτής Αργολίδας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης