Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εορτασμός της Παναγίας στο Άργος (εικόνες)

Η «Κοίμηση της Θεοτόκου» γιορτάστηκε πανηγυρικά στον ομώνυμο ναό της πόλης του Άργους. Την Τετάρτη Παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικό...


Η «Κοίμηση της Θεοτόκου» γιορτάστηκε πανηγυρικά στον ομώνυμο ναό της πόλης του Άργους.
Την Τετάρτη Παραμονή της γιορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με συνοδεία πλήθους πιστών.
 Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών και πολιτικών αρχών ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Οικονόμου ,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η γιορτή της Παναγίας, είναι από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.

Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς''.
Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος