Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πρώτη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας (εικόνες)

Μοναδική η αποψινή βραδιά στο κατάμεστο θεατράκι της Ακροναυπλίας , πρώτη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπ...

Μοναδική η αποψινή βραδιά στο κατάμεστο θεατράκι της Ακροναυπλίας , πρώτη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Ακροναυπλίας που διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Η σπουδαία Ρένη Πιττακή απέδωσε έξοχα τη "Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μας ταξίδεψε στις φυλακές τ Αναπλιού μέσα από το κείμενο του Ανδρέα Καρκαβίτσα.
Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με το Φώτη Σιώτα, τη Νεφέλη Φασούλη και τη συνοδεία τριών μουσικών.
Στην έναρξη της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άλκηστις Παπαδημητρίου.
Το θεατράκι της Ακροναυπλίας και ή οδός που οδηγεί εκεί φέρουν το όνομα της αείμνηστης Αρχαιολόγου Ευαγγελίας Δεϊλάκη η οποία ως Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας τη δεκαετία του 70 έδωσε μεγάλο αγώνα για τη διάσωση του παραδοσιακού χρώματος της παλιάς πόλης του Ναυπλίου αλλά και των μνημείων του.
Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θοδωρή Γκόνη συνεχίζεται την Τετάρτη στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα.