Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το Φεστιβάλ Fichti Art «φώτισε» το Σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος (εικόνες)

Φέτος το FichtiArt 2024 μετέτρεψε τους εγκαταλελειμμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Μυκηνών, του Άργους, και των Μύλων σε ζωντανούς πολιτ...




Φέτος το FichtiArt 2024 μετέτρεψε τους εγκαταλελειμμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς των Μυκηνών, του Άργους, και των Μύλων σε ζωντανούς πολιτιστικούς κόμβους. Τοπικοί και διεθνείς καλλιτέχνες ζωντάνεψαν αυτούς τους ιστορικούς χώρους με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό, εκθέσεις φωτογραφίας και διαδραστικές εγκαταστάσεις.

Το Fichti Art αποτελεί την απάντηση στην ερώτηση “τι μπορούμε να κάνουμε” με μέσο την Τέχνη και στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και της ομορφιάς της περιοχής του Φιχτίου και της Αργολίδας γενικότερα αλλά και την ένταξη της τοπικής κοινωνίας στον πολιτιστικό διάλογο.

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ έκανε ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Estermann τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 παρουσία της «ψυχής» του FichtiArt Ελένης Τσετσέκου, του Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου, του Βουλευτή Γιώργου Γαβρήλου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτη Δαμούλου και πάρα πολλών δημοτών.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δείχνει πως το Φεστιβάλ Fichti Art έχει πετύχει τον στόχο του και η κοινωνία αλληλοεπιδρά μαζί του .

Ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος που φρόντισε και ο Σταθμός του Άργους καθαρίστηκε για να μπορέσει να φιλοξενήσει το FichtiArt 2024 μας τόνισε πως στους άμεσους στόχους του είναι η συνεννόηση με τον ΟΣΕ ώστε ο δήμος να καταφέρει να μετατρέψει το σταθμό του Άργους σε χώρο αναψυχής και πολιτισμού, αναβαθμίζοντας και δίνοντας άλλη πνοή στην περιοχή.

Το φεστιβάλ FichtiArt 2024 τελεί υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στοχεύει στην αναβίωση και τον εορτασμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου, στην επαναδραστηριοποίηση του ιστορικού σιδηροδρόμου για τουριστική και επιβατική χρήση και στην κινητοποίηση προς ένα κοινό όραμα πολιτιστικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος

 

 


 













































Ακολουθούν φωτογραφίες από το Φεστιβάλ στο Σταθμό του ΟΣΕ  στα Φίχτια το Σάββατο 13  Ιουλίου