Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γαβρήλος: Το όραμα της ΝΔ για τον ελληνικό τουρισμό είναι φτηνά πακέτα και φτηνά εργατικά χέρια

Από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών ...



Από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών….και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού», τοποθετήθηκε ο αρμόδιος Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, στηλιτεύοντας τις κυβερνητικές πολιτικές. https://www.facebook.com/georgios.gavrilos/videos/443022518575454


Για ποια Ανάπτυξη μας μιλά η ΝΔ, όταν η Εργασία είναι υποβαθμισμένη και η κοινωνία φτωχοποείται;

«Που είδε η Κυβέρνηση την ανάπτυξη στην χώρα, όταν το ένα τέταρτο του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας; Που είδε την ανάπτυξη, όταν η χώρα μας έχει γίνει περίγελος στην Ευρώπη για την εφαρμογή της 6ημερης εργασίας σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο σχεδόν και όταν οι Έλληνες απασχολούνται ήδη 41 ώρες την βδομάδα, με μέσο ευρωπαϊκό όρο τις 36; Όταν ακόμη και σήμερα τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, ακόμη και για να βρουν δουλειά ως γκαρσόνια, εξαιτίας όχι μόνο των μισθών, αλλά και των συνθηκών εργασίας που πάνε κάθε φορά προς το χειρότερο μετά τους Νόμους Βρούτση, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη; Για την Κυβέρνηση, ανάπτυξη είναι η κατάργηση του 8ωρου, η αποδυνάμωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή οι απλήρωτες υπερωρίες;»


Η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων

«Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αγγίζει το μεγάλο ζήτημα επιβίωσης των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό- επισιτισμό. Δεν μπορεί αυτοί οι εργαζόμενοι από τον Δεκέμβρη να μένουν χωρίς εισόδημα, μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά ως τον Απρίλιο-Μάιο της επόμενης σεζόν. Είναι επιτακτική η ανάγκη για επέκταση του επιδόματος ανεργίας, από τους 3 μήνες και 5 μέρες που είναι τώρα, στους 5 μήνες. Η άρνηση της Κυβέρνησης να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, αποδεικνύει ότι το σχέδιό της για τον ελληνικό τουρισμό είναι να επιβάλει φτηνά πακέτα και φτηνά εργατικά χέρια.»

Υποβάθμιση του επαγγέλματος των ξεναγών

«Η Κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, εξομοιώνει το επάγγελμα των ξεναγών με τους τους συνοδούς. Οι ξεναγοί είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες που έχουν βαθιά γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας. Δεν μπορούν να εξομοιώνονται με όσους δεν έχουν καμία εκπαίδευση και καμία δουλειά με τον τουρισμό, γιατί οδηγούμαστε τελικά σε υποβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Επιτέλους, αλλάξτε πολιτικές και δείτε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά στηρίζουν τον τουρισμό και είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι και όχι τα μεγάλα ξένα τουριστικά γραφεία και συγκροτήματα που κερδοφορούν αξιοποιώντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.»

Τελικά ποιους προσπαθεί να εξυπηρετήσει η Κυβέρνηση;

«Και αναρωτιόμαστε: Αυτό το σχέδιο για τον τουρισμό ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Εξυπηρετεί τα μεγάλα ασφαλώς τα συμφέροντα και όχι, τον ίδιο τον τουρισμό και την ανάπτυξη της χώρας. Η Κυβέρνηση την ώρα που κλείνει το μάτι σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, καλεί ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις να πληρώσουν 1.500-2.500 ευρώ επιπλέον ως φόρο. Στέλνει ραβασάκια στα νοικοκυριά, στους μικρομεσαίους και τους αγρότες, ζητώντας τους πίσω την επιδότηση του ρεύματος για το 2022-2023. Ακρωτηριάζει την μεσαία τάξη».

«Ποιος είναι ο ποιοτικός στόχος αυτού του νομοσχεδίου άραγε όταν πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού; Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν μεσάζον συγκεκριμένων συμφερόντων, ενώ έχει αφήσει στο έλεός τους τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και οδηγεί σε αδιέξοδο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας του κλάδου.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την κοινωνία, με αυτούς που βρίσκονται έξω στους δρόμους και προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Έχουμε ένα εναλλακτικό, σοβαρό σχέδιο διακυβέρνησης για τη χώρα με προτάσεις, που θα έχει τη ματιά του στους πολλούς, που θα στηρίξει την κοινωνία και θα δώσει απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ.»