Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γαβρήλος: Παραδοχή του Υπουργείου για τον διπλασιασμό των στρεμμάτων πορτοκαλιών που δηλώθηκαν για χυμοποίηση…

  Γ. Γαβρήλος: Παραδοχή του Υπουργείου για τον διπλασιασμό των στρεμμάτων πορτοκαλιών που δηλώθηκαν για χυμοποίηση…αφωνία όμως για τους πραγ...

 


Γ. Γαβρήλος: Παραδοχή του Υπουργείου για τον διπλασιασμό των στρεμμάτων πορτοκαλιών που δηλώθηκαν για χυμοποίηση…αφωνία όμως για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης


Με ασάφειες απάντησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη αναφορά του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με την «ξαφνική» εμφάνιση επιπλέον στρεμμάτων πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, που εντάσσονται στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης. 

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027, στερεί από τους πραγματικούς έλληνες αγρότες, σημαντικούς πόρους. Ιδιαίτερα για τους καλλιεργητές πορτοκαλιού και τη δράση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση, ο προϋπολογισμός για το έτος ΕΑΕ 2022 ήταν 5.357.695 ευρώ, ενώ για έτος ΕΑΕ 2023, μειώθηκε στο ποσό των 3.573.460.

Τόσο από την ίδια την Κυβέρνηση, όσο και από την σημερινή απάντηση του Υπουργείου, καμία εξήγηση δεν δόθηκε για τον τρόπο επιλεξιμότητας των εκτάσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πώς μέσα σε ένα χρόνο είχαμε διπλασιασμό των εκτάσεων και των τόνων πορτοκαλιών προς χυμοποίηση (από 83.589,4 το 2022 σε 163.578,7 το 2023). 

Όσο το Υπουργείο προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητά του να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, ο ελληνικός κάμπος ερημώνει και οι παραγωγοί οδηγούνται σε συσσώρευση χρεών και αδιέξοδο επιβίωσης.