Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τι ζητά από τον Δήμο Άργους Μυκηνών για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

  Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών και αποφάσισε την ίδρυση της Α΄ Λυκειακής τάξης του Καλλιτεχνικο...

 


Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών και αποφάσισε την ίδρυση της Α΄ Λυκειακής τάξης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας. Με την ίδια απόφαση , ορίστηκε ότι η Α΄ Λυκειακή τάξη θα στεγαστεί στο Παλιό Δημοτικό Κουτσοποδίου παρά την αντίδραση των καθηγητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, του Συλλόγου Γονέων , του 15μελους συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, της ΕΛΜΕ Αργολίδας και άλλων πολλών συλλογικοτήτων του Νομού Αργολίδας ( ενδεικτικά αναφερόμαστε στο Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Αργολίδας, της Ένωσης Γονέων Ναυπλίου). Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν κατά της διάσπασης του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων παρενέβη στη διαδικασία και ζήτησε να μην διασπαστεί το σχολείο σε δυο κτίρια που απέχουν 19 χιλιόμετρα μεταξύ τους τονίζοντας ότι η πιο βασική παράμετρος για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι η ολότητα του και η ενιαία δράση του.

Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας ΖΗΤΑ και ΑΠΑΙΤΕΙ από τον Δήμο Άργους Μυκηνών:

Πιστοποιητικό στατικής επάρκειας για το Παλιό Δημοτικό Σχολείο Κουτσοποδίου στο οποίο θα στεγαστεί η Α΄ Λυκειακή Τάξη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.

Εργαστήρια θετικών επιστήμων και πληροφορικής πλήρως εξοπλισμένα στο κτίριο του Κουτσοποδίου για τους μαθητές της Α’ Λυκείου.

Εργαστήρια θετικών επιστήμων και πληροφορικής πλήρως εξοπλισμένα στο κτίριο της Προσύμνης για τους μαθητές του Γυμνασίου.

Εργαστήρια καλλιτεχνικών κατευθύνσεων θεάτρου και εικαστικών στο παλιό δημοτικό Κουτσοποδίου για την Α’ Λυκειακή τάξη.

Θεατρικό εργαστήρι πλήρως εξοπλισμένο στο κτίριο του Γυμνασίου στην Προσύμνη.

Πλήρη κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής για τη λειτουργία του σχολείου σε δυο κτίρια.

Αθλητικές εγκαταστάσεις στο κτίριο της Προσύμνης και του Κουτσοποδίου.

Πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου της Προσύμνης για τις ανάγκες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.

Πλήρη ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου του Κουτσοποδίου για να στεγαστούν οι Λυκειακές τάξεις.

Διαδραστικούς πίνακες και στα δυο κτίρια και για όλες τις τάξεις του σχολείου.

Σχολικές καθαρίστριες και στα δυο κτίρια.

Οικονομική ενίσχυση για τους καθηγητές των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων και της γενικής παιδείας για να μπορούν να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους και στα δυο κτίρια.

Εφόσον η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την διάσπαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δυο κτιρίων και των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου.


Η δημόσια, δωρεάν και δημοκρατική παιδεία είναι συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών μας και αποστολή σας να το υλοποιήσετε .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 4a2e5c7438450b7e6250f4d96fcf75f8.png