Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μάκαρης - Σιάτος - Μερμίγκης: Θέσαμε την Περιφερειακή αρχή προ των ευθυνών της

Στις 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου που έγιναν πρόσφατα η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” , ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης και οι...

Στις 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου που έγιναν πρόσφατα η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” , ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Γιάννης Σιάτος και Αργολίδας Παναγιώτης Μερμίγκης ζήτησαν εξηγήσεις από την Περιφερειακή Αρχή για μια σειρά από ζητήματα. Όμως παρόλο που τέθηκαν σημαντικότατα θέματα , λάβαμε ως απάντηση αόριστες απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού .

Συγκεκριμένα θέσαμε τα εξής ζητήματα: 

1. Για την ανεπαρκή οδική σήμανση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Για τις μεγάλες ηλεκτρονικές ταμπέλες που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί και κάποιες από αυτές ( πχ γέφυρα Βελίκας) βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση .

2. Για το ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο που αποτελεί αναξιοποίητη πολιτιστική κληρονομιά.  Ειδικά ο Προαστιακός Καλαμάτας και ο η γραμμή Κορίνθου - Άργους -Ναυπλίου είναι βιώσιμες .

3. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διέλευσης των κατοίκων της Ανατολικής Κορινθίας που προέκυψαν από την κατεδάφιση της ανισόπεδης γέφυρας του Ισθμού μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου .

4.Για το θέμα που υπάρχει στη ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΟΣΥΑΠΕ (δεν απαντήθηκε από την περιφερειακή αρχή).

5.Για το πρόβλημα με τις βλάβες στο αντλιοστάσιο του Ανάβαλου στην Αργολίδα. 


6.Για το σημαντικό θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων  στην Πελοπόννησο και των υπαρκτών  σημαντικών προβλημάτων όπως οι χωματερές που ρυπαίνουν και μπορούν να αποτελέσουν εστίες ανάφλεξης και πυρκαγιά ς, την κόκκινη κάρτα από την ΕΕ για τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης κλπ (δεν συζητήθηκε το θέμα με ευθύνη της περιφερειακής αρχής).

7. Για την συνολική πολιτική της Περιφερειακής αρχής στο θέμα διαχείρισης των υδάτων.


Πιο αναλυτικά:

Ο κ. Μάκαρης αφού αντέδρασε για άλλη μια φορά για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού συμβουλίου , στάθηκε στο γεγονός ότι όλα τα θέματα που θέτει η αντιπολίτευση, συζητιούνται στο Περιφερειακό συμβούλιο με μεγάλη καθυστέρηση.   Στην τοποθέτηση για τον σιδηρόδρομο έθεσε 7 ερωτήματα στην Περιφερειακή Αρχή που δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση , ούτε κάποιο πλάνο. Το μόνο που ακούστηκε ως απάντηση είναι μια σύσκεψη με τον ΟΣΕ που θα γίνει τον Δεκέμβριο! Από την πλευρά του τόνισε πως η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου εκτός από το επιβατικό έργο που θα προσφέρει, θα συμβάλλει στην προστασία μιας μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανάταση της Πελοποννησιακής υπαίθρου. Τόνισε δε πως στο εξωτερικό αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται παρόμοιες εγκαταστάσεις σε πολύ πιο δύστροπα γεωγραφικά ανάγλυφα σε σχέση με αυτά της Πελοποννήσου. 



Ο κ. Σιάτος, εξέφρασε την απογοήτευση του για την διαχείριση του έκτακτου προβλήματος στον Ισθμό, τόνισε ότι οι κάτοικοι τις πρώτες μέρες πλήρωναν διόδια, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής δεν απαλλάχτηκαν ποτέ από την συγκεκριμένη υποχρέωση. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η βυθιζόμενη γέφυρα στην Ισθμία είναι εδώ και 4-5 χρόνια συνεχώς προς επισκευή και οι κάτοικοι στο Καλαμάκι Κορινθίας έχουν αγανακτήσει. Τέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης της Αττικής με την Πελοπόννησο αυτή την στιγμή , αφού και ο δρόμος Σχίνος-Αλεποχώρι είναι κλειστός λόγω κατολισθήσεων . Τέλος επισήμανε ότι δρόμος χωρίς διόδια στην ουσία δεν υφίσταται για την σύνδεση της Πελοποννήσου με την Αθήνα αφού η μοναδική διαδρομή περνάει μέσα από τα βουνά του Λουτρακίου και από χωματόδρομους!

Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας  Παναγιώτης Μερμίγκης ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Ματζούνη που του απάντησε με απαράδεκτο και ειρωνικό τρόπο για το τεράστιο θέμα που έχει παρουσιαστεί με τις καλλιέργειες λόγω των προβλημάτων στα αντλιοστάσια του Αναβάλου.

Ο κ. Μερμίγκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί επί τόπου τα αντλιοστάσια και είχε πολλές συναντήσεις με τους προέδρους των ΤΟΕΒ και αγρότες τις περιοχής , αφού μετέφερε την αγωνία τους  στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνέχισε λέγοντας  πως είχε επισημάνει από τον Ιανουάριο πως έπρεπε να παρθούν μέτρα για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν άρδευσης.

Εντούτοις,  είχε λάβει ως απάντηση τις διαβεβαιώσεις του κ. Ματζούνη ότι όλα λειτουργούν άψογα. Μάλιστα είχε πολλές φορές θέσει το ίδιο ζήτημα και τους ανοιξιάτικους μήνες και έπαιρνε συνεχώς τις ίδιες απαντήσεις.

Ζήτησε την συνδρομή τόσο της Περιφέρειας όσο και του Υπουργείου Γεωργίας για την διάθεση χρημάτων με σκοπό την επισκευή των αντλιών και τον προγραμματισμό για την άμεση τοποθέτηση νέας εφεδρικής αντλίας.



Εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοποννήσος

Μανώλη Μάκαρης (επικεφαλής) Π.Σ Μεσσηνίας
Γιάννης Σιάτος Π.Σ Κορινθίας

Παναγιώτης Μερμίγκης Π.Σ Αργολίδας