Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γιώργος Γαβρήλος: Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές της Ερμιονίδας και να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της

  Πριν λίγα εικοσιτετράωρα οι κάτοικοι της Ερμιονίδας βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη, κυριολεκτικά μέσα στις αυλές τους. Η Δάρδυζα και το Κρανίδ...

 

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα οι κάτοικοι της Ερμιονίδας βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη, κυριολεκτικά μέσα στις αυλές τους. Η Δάρδυζα και το Κρανίδι έζησαν ώρες αγωνίας, ενώ η ανησυχία όλων μας εστιάστηκε στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και των υποδομών της περιοχής. Ευτυχώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, ακόμη και μέσα στην νύχτα, καθώς και των συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας, κατάφεραν να αποτρέψουν μια συνολική καταστροφή. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αυτοθυσία τους.

Σήμερα, αν και οι φλόγες έχουν σβήσει, η Ερμιονίδα μετράει πληγές. Το τοπικό οικοσύστημα έχει καεί σε μεγάλη έκταση και ζημιές έχουν υποστεί αύλειοι χώροι σπιτιών. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν, σε συνεργασία με τον Δήμο, για την εκπόνηση σχεδίου με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων αλλά και την αποζημίωση για τις όποιες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί.

Τέλος, τώρα που οι χειρότερες ώρες πέρασαν, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης τις πολλαπλές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καθώς και του Δήμου, καταθέτοντας επαναλλημένα αίτημα για την αναβάθμιση του Κλιμακίου του Κρανιδίου, σε Υπηρεσία, την ενίσχυση και αναβάθμιση του Κλιμακίου της Επιδαύρου, την πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών- κατά προτεραιότητα από τα στελέχη των εποχικών πυροσβεστών-, την ενίσχυση με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα αλλά και την συνολικότερη επανεξέταση και ενίσχυση του αντιπυρικού σχεδίου του Νομού.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της Αργολίδας, ειδικά υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης, καθώς είναι μια περιοχή με μεγάλο όγκο τουρισμού, δυσπρόσιτα και σε απόσταση σημεία μεταξύ τους, ενώ στην επικράτειά της βρίσκονται και μερικοί από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Δεν μπορεί η ασφάλεια των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος να εξαρτώνται μόνο από το αίσθημα ευθύνης των Πυροσβεστών μας. Χρειάζεται μέριμνα και πολιτικός σχεδιασμός, πριν να είναι αργά.

Γιώργος Γαβρήλος
Βουλευτής Αργολίδας
Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης