Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μνημόσυνο στις Λίμνες για τους εκτελεσθέντες του 1944 (εικόνες)

  Μνημόσυνο για τους 88 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίμνες του δήμου Άργους-Μυκ...

 


Μνημόσυνο για τους 88 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίμνες του δήμου Άργους-Μυκηνών σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων, στις 24 Μαΐου του 1944, δολοφονήθηκαν άδικα 88 άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στην περιοχή των Λιμνών.

Ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος  στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως «Ολοκαύτωμα» αναφέροντας πως είναι η μεγαλύτερη θηριωδία μετά την σφαγή στα Καλάβρυτα και το Δίστομο. Κλείνοντας, τόνισε ότι δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ενώ οφείλουμε να τους τιμούμε ως Ήρωες!

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων οι συγγενείς των εκτελεσθέντων, οι κάτοικοι του χωριού, ο πρόεδρος των Λιμνών, οι Βουλευτές του νομού Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες  Γιάννης Μαντζούνης και Βασίλης Σιδέρης, αντιδήμαρχοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Γανώσης και Γιάννης Μπούνος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος