Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Green Ideathon, που διοργανώθηκε από τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

  Ο 1 ος   Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας   Green   Ideathon , που διοργανώθηκε από τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοπον...


 Ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Green Ideathon, που διοργανώθηκε από τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στη 1:00 μ.μ. στον χώρο του Κόμβου Επιχειρηματικότητας στην Τρίπολη.

Η επισφράγιση της διαγωνιστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε μέσω της Τελετής Βράβευσης, στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν οι 3 νικητήριες επιχειρηματικές προτάσεις σε θέματα Αγροδιατροφής και Ενέργειας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός στο αρχικό στάδιο είχε σημαντική απήχηση, συγκεντρώνοντας συνολικά 15 προτάσεις, ενώ μετά την Α’ φάση αξιολόγησης, 9 προτάσεις κατάφεραν να προκριθούν στη Β’ φάση, λαμβάνοντας υπηρεσίες mentoring από εξειδικευμένους συμβούλους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας mentoring, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προτάσεων στα εγκεκριμένα Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που ήταν οι κκ. Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης, Δημήτριος Πετρόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, Αθανάσιος Αναστασίου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κόμβου Επιχειρηματικότητας, Σπύρος Συρμακέσης, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Αθανάσιος Κριεμάδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων και την αξιολόγηση της Επιτροπής, διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα κατάταξης των επιχειρηματικών προτάσεων ως εξής:

1η Θέση

Kooti Agrovoltaics

Το πρώτο βραβείο του Green Ideathon απένειμε το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγήτρια κα Σοφία Σ. Ζυγά, στην ομάδα Kooti Agrivoltaics για την ιδέα τους που αφορά σε ένα Καινοτόμο σύστημα αυτόνομης γεωργίας με έμφαση στη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λαχανικών/φρούτων.

081223 image1

2η Θέση

Hyperion Drone Aurora Team

Το δεύτερο βραβείο απένειμε ο Κοσμήτορας, κ. Δημήτρης Πετρόπουλος και ως μέλος της Επιτροπής του Διαγωνισμού στην ομάδα Hyperion Drone Aurora Team για την ιδέα τους σχετικά με την ανάπτυξη ενός 3D Printed Modular Drone με δυνατότητα μεγάλου βάρους απογείωσης προκειμένου να εξυπηρετήσει στην έρευνα, τη διάσωση, την έρευνα και επιτήρηση εστιών πυρκαγιάς, στην άμυνα και άλλους σημαντικούς σκοπούς.

081223 image2

3η Θέση

Terra Guard

Το τρίτο βραβείο απένειμε ο Κοσμήτορας, κ. Οδυσσέας Σπηλιόπουλος στην ομάδα Terra Guard για την ανάπτυξη πρωτοποριακού συστήματος παρακολούθησης φυτειών που αποσκοπεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας στη γεωργία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αισθητήρες.

081223 image3

Τον Διαγωνισμό υποστήριξε θερμά η πρυτανική αρχή, με τον κ. Αθανάσιο Κατσή, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην ενασχόλησή τους με τον τομέα της επιχειρηματικότητας.

081223 image4

Η συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας υπήρξε σημαντική σε όλα τα στάδια του Διαγωνισμού, με τα ακαδημαϊκά στελέχη να υποστηρίζουν τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Αξιολόγησης και προσφέροντάς τους χρήσιμες συμβουλές για την πορεία της επιχειρηματικής τους ιδέας. Ο ρόλος του Κόμβου Επιχειρηματικότητας υπήρξε καθοριστικός για τη διοργάνωση και την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ιδεών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Επικεφαλής του Κόμβου, κα Ελένη Μητσέα, παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του Κόμβου Επιχειρηματικότητας, τονίζοντας τη σημασία της ενασχόλησης και συνεχούς επαφής των σπουδαστών και ερευνητών του Πανεπιστημίου με θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, στο διάστημα δραστηριοποίησής του Κόμβου, έχει υλοποιηθεί μία σειρά δράσεων για την ενίσχυση και ανάπτυξη του πνεύματος επιχειρηματικότητας στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Συνολικά, στο διάστημα αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί 4 Info DaysBootcamp Trainings, 2 Συμπόσια Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, 3 Διαγωνισμοί Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, 2 Hackathons και 1 Επιχειρηματική Αποστολή ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου. Αναφορικά με τα διήμερα Συμπόσια Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο τόσο στη Καλαμάτα όσο και στην Πάτρα, με τεράστια απήχηση στα μέλη του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο του διημέρου στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Καινοτομίας και Hackathon με 12 διαγωνιζόμενες ομάδες και συνολικά 305 συμμετέχοντες, ενώ στην Πάτρα οι αντίστοιχοι αριθμοί έφτασαν τους 312 συμμετέχοντες και ίδιο αριθμό διαγωνιζόμενων ομάδων. Τέλος, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κόμβου Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε Επιχειρηματική Αποστολή ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου στον Διεθνή Διαγωνισμό/Συνέδριο IMAV 2023, με στόχο την επιμόρφωση, εξωστρέφεια και διασύνδεση της ερευνητικής ομάδας με καλές πρακτικές και ερευνητικά μέλη του εξωτερικού.

081223 image5

081223 image6

081223 image7

081223 image8

081223 image9

081223 image10