Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ηλίας Μπιτσάνης: "Πόσο ηλίθιους μπορεί να θεωρούν τους Έλληνες ο Μητσοτάκης και οι αυλικοί του;"

 Η πρώτη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ήταν η υπαγωγή της ΕΥΠ στην άμεση εποπτεία του. Πράγμα που σημαίνει ότι ήθελε να έχει...

 Η πρώτη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού ήταν η υπαγωγή της ΕΥΠ στην άμεση εποπτεία του. Πράγμα που σημαίνει ότι ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, οι λόγοι κάτι παραπάνω από προφανείς αλλά ας το αφήσουμε.

Κουμάντο στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο ήταν ο ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης που επέβλεπε και την ΕΥΠ.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δεύτερη κίνηση, τοποθέτησε τον “σεκιουριτά” Παναγιώτη Κοντολέων στην κεφαλή της ΕΥΠ αφού χρειάστηκε να τροποποιήσει τις διατάξεις για τα προσόντα αυτής της θέσης αφού δεν τα είχε ο εκλεκτός του. Πράγμα που σημαίνει πως ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Κάποια στιγμή έσκασε η ιστορία παρακολούθησης με παράνομο λογισμικό Predator στο δημοσιογράφο Θάνο Κουκάκη, ενώ προωθήθηκε ρύθμιση που δεν επιτρέπει να δίνονται στους πολίτες στοιχεία για παρακολουθήσεις που τους αφορούν.

Και ακολούθησε η “πολιτική βόμβα”: Επειδή στο ευρωκοινοβούλιο τσεκάρουν τα τηλέφωνα των μελών του για παράνομες παρακολουθήσεις, βρίσκεται το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη με απόπειρα εγκατάστασης του Predator.

Ακολουθεί αναστάτωση για ημέρες, συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής, ο Κοντολέων αμολάει μια… κροτίδα για “νόμιμες επισυνδέσεις” σε τηλέφωνα πολιτών με εισαγγελική άδεια (μηχανισμός νομιμοποίησης παρακολουθήσεων) και ότι μετά από αίτημα ξένης υπηρεσίας παρακολουθούσαν τον Κουκάκη.

Όλο αυτό το διάστημα “χρεώνεται” ο Δημητριάδης για σχέσεις με τους “εμπορευόμενους” το Predator και η “Εφημερίδα των Συντακτών” μαζί με το Reporters United προχωρά σε αποκαλύψεις.

Και μετά όλο αυτό το σαματά παραιτείται ο Δημητριάδης, παραιτείται ο Κοντολέων και αποκαλύπτεται ότι “νομίμως” η ΕΥΠ παρακολουθούσε από καιρό το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και σταμάτησε κάποια στιγμή. Αλλά μετά από αυτό επιχειρήθηκε η επιμόλυνση του κινητού με το Predator, το οποίο δεν ακούει μόνον όπως ο κοριός της ΕΥΠ αλλά “χώνεται” σε όλες τις εφαρμογές επικοινωνίας του κινητού. Ο καθείς το συμπέρασμά του αλλά είναι “τραγική” πολιτικά η δικαιολογία για “νόμιμη” παρακολούθηση του Ανδρουλάκη επειδή είχε… σχέσεις με την Κίνα (ίδιες με αυτές που έχουν… πάμπολοι πολιτικοί στη διεθνή σκηνή). Παραμύθια, πληροφορίες για τις κινήσεις του έψαχναν στην ΕΥΠ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το κόμμα του και τον ίδιο.

Ναι, μετά από όλα αυτά θέλουν να μας πείσουν ότι ο Κοντολέων έκανε του κεφαλιού του για μήνες και μήνες χωρίς να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη (και ποιός ξέρει πόσων άλλων). Σε “κανονική” χώρα τα μέσα ενημέρωσης θα σπρώχνονταν να προλάβουν αποκαλύψεις αλλά εδώ συναγωνίζονται ποιος θα καλύψει καλύτερα τον πρωθυπουργό που ήταν απασχολημένος με την οργάνωση των week end και δεν είχε χρόνο να διαθέσει για να ενημερωθεί σχετικά με το παρακράτος που έστηναν οι άνθρωποί του.

Πόσο ηλίθιους μπορεί να θεωρούν τους Έλληνες ο Μητσοτάκης και οι αυλικοί του;

Εδώ δεν μιλάμε για ζήτημα πολιτικής με την οποία μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανένας. Αλλά για την ίδια τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του πολίτη και τον πυρήνα του Συντάγματος.

Ο Μητσοτάκης λέει θα μιλήσει τη Δευτέρα. Μέχρι τότε προετοιμάζει μέσω διαρροών το κλίμα και το ερώτημα είναι γιατί χρειάστηκε τόσο χρόνο από την ώρα που έκανε την καταγγελία ο Ανδρουλάκης μέχρι τη Δευτέρα, για να “ετοιμάσει” την απολογία του ο πρωθυπουργός. Περί απολογίας πρόκειται σε μια απόπειρα συγκάλυψης του βάθους που έχει η υπόθεση. Μόνο που το πράγμα έχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχό τους και δεν γνωρίζουν τι μπορεί να σκάσει αύριο. Και εδώ που τα λέμε αν παρακολουθούσαν τον “ακίνδυνο” για το σύστημα Ανδρουλάκη, φαντασθείτε τι γίνεται με τους “επικίνδυνους” και μονίμως στο στόχαστρο πολιτικούς, κόμματα και πολίτες...

https://www.facebook.com/ilias.bitsanis.96/posts/2268957593260954