Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα OREGON 2022: Ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ από την ΜακΛάφιν στα 400 μ. εμπ. (Το βίντεο της κούρσας)

Το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ της ΜακΛάφιν στα 400 μ. εμπ. Δείτε το βίντεο της κούρσας: Στο πρόσωπο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αναδεικνύε...

Το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ της ΜακΛάφιν στα 400 μ. εμπ. Δείτε το βίντεο της κούρσας:

Στο πρόσωπο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αναδεικνύεται η Σίντεϊ ΜακΛάφιν μετά την ασύλληπτη επίδοση στα 400 μ. εμπ., στην 8η ημέρα της διοργάνωσης στο Όρεγκον. Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπ., ωστόσο η επίδοση με την οποία συνδύασε τη νίκη της ήταν αυτή που έκλειψε τις εντυπώσεις. Η ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε σε 50.68 για να βελτιώσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που κατεβαίνει το φράγμα των 51.00 στα 400 μ. εμπόδια. Η μόλις 23 ετών αθλήτρια έκανε απίστευτα γρήγορη κούρσα, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της και βελτίωσε το δικό της 51.41, σε μια χρονιά όπου έχει κάνει τρεις φορές παγκόσμιο ρεκόρ. Η αθλήτρια παράλληλα ανέβηκε μια θέση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019 στην Ντόχα. Η Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) έκανε άλλη μία μεγάλη κούρσα, ωστόσο το 52.27 δεν ήταν δυνατόν να απειλήσει την εκπληκτική ΜακΛάφιν. Το χάλκινο πήγε σε μια άλλη σπουδαία του αγωνίσματος, στη νικήτρια του 2019 στη Ντόχα Νταλάιντα Μουχάμαντ με 53.13. Μάλιστα η Μουχαμάντ είχε συνδυάσει τη νίκη της στο Κατάρ με παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Μίλερ – Ουίμπο πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό σε Παγκόσμιο: Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας

Η κατά κοινή ομολογία κορυφαία αθλήτrια των 400 μ. τα τελευταία χρόνια Σάνε Μίλερ – Ουίμπο (Μπαχάμες) κατέκτησε σήμερα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η επιβλητική αθλήτrια τερμάτισε σε 49.11 και σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Η δεύτερη πριn από τρία χρόνια στην Ντόχα και χρυσ;h το 2021 συμπλήρωσε έτσι το πλούσιο bιογραφικό της με ένα χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή της. Δεύτερη με 49.60 ήταν η Μαριλέιντι Παουλίνο (Δομ. Δημοκρατία) με και τρίτη η Σάντα Γουίλιαμς (Μπαρμπέιντος) με 49.75 και εθνικό ρεκόρ. Οπως και το 2003 στο Παρίσι έτσι και φέτος στον τελικό των 400 μ. δεν υπήρχε παρουσία αθλήτριας από τις ΗΠΑ.

Ο Νόρμαν κατέκτησε το πρώτο του χρυσό σε μεγάλη διοργάνωση. Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας

Ο Μάικλ Νόρμαν (ΗΠΑ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. που τόσο ήθελε – και άξιζε – σε μια κούρσα όπου μπορεί να μην βγήκαν μεγάλες επιδόσεις (η πιο αργή από το 2011), ωστόσο είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Νόρμαν είχε τις δυνάμεις στο τέλος τερμάτισε σε 44.29 και είχε τις δυνάμεις στο τέλος, ώστε να μην απειληθεί από τον σπουδαίο Κιράνι Τζέιμς. Ο νικητής του νικητής το 2011 ακολούθησε σε 44.48, ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Χάντσον-Σμιθ με 44.66, που όπως και ο Νόρμαν, έδειξε πολύ συγκινημένος με την επιτυχία του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Βαν Νίεκερκ στην επιστροφή του σε τελικό, προσπάθησε να διεκδικήσει το μετάλλιο, ωστόσο στα τελευταία 60 μέτρα υποχώρησε, αφού έδειξε να μένει από δυνάμεις.

Στα 800 μ. η χρυσό ολυμπιονίκης του Τόκιο Άθινγκ Μο (ΗΠΑ) προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση (1.58.12) κι έδειξε έτοιμη για το πρώτο της χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Ντιρμπέ Βέλτεγι (Αιθιοπία) πίεσε μέχρι το τέλος την Μο και τερμάτισε τελικά δεύτερη σε 1.58.16 και νέο ατομικό ρεκόρ. Στον τελικό θα είναι και η Γουίλσον (ΗΠΑ) που έκανε χαλαρή κούρσα και τερμάτισε σε 1.59.97, ωστόσο στον τελικό αναμένεται να διεκδικήσει μετάλλιο. Στον τελικό θα είναι και το άλλο φαβορί του αγωνίσματος η Κίλι Χόντκγκινσον, που σημείωσε 1.58.51.

Η Μπαμπέρ αγκαλιά με τη σημαία της Αυστραλίας. Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας

Στην έκτη βολή διαμορφώθηκε το βάθρο των νικητριών στον ακοντισμό των γυναικών, σε ότι αφορά το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, αφού το χρυσό είχε φροντίσει να… σφραγίσει στην 3η της βολή με 66,91 μ. της η Κέλσει Μπαρμπερ. Η αθλήτρια από την Αυστραλία πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και υπερασπίστηκε το χρυσό που κατέκτησε στην Ντόχα. Η Κάρα Γουίνγκερ στην έκτη βολή έστειλε το ακόντιο στα 64,05 μ. και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ στην έκτη της προσπάθεια κρέμασε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος της η Χαρούκα Κιταγκούχι (Ιαπωνία) με 63,27 μέτρα.

Η ομάδα των ΗΠΑ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Την έκτη επίδοση όλων των εποχών πέτυχαν οι αθλήτριες της ομάδα 4Χ100μ. των ΗΠΑ κι έδειξαν πως στον τελικό θα είναι σε θέση να απειλήσουν την φοβερή τετράδα της Τζαμάικα.  Οι Τζέφερσον, Χομπς, Πραντίνι και Τέρι τερμάτισαν σε 41.56 κι έγιναν οι γρηγορότερες για φέτος στον κόσμο. Η Τζαμάικα έτρεξε δίχως τα μεγάλα της ονόματα, ωστόσο προκρίθηκε εύκολα στον τελικό. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η ομάδα της Μ. Βρετανίας, που τερμάτισε πρώτη στην πρώτη σειρά με 41.99, που για λίγα λεπτά ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε και η ομάδα των Ανδρών των ΗΠΑ, που δίχως όλα τα δυνατά της ονόματα, αλλά με τους Λάιλς και Κόλεμαν να είναι στην πρώτη και δεύτερη αλλαγή και να τερματίζουν σε 37.87, που τους καθιστά κορυφαίους για φέτος.

https://www.segas.gr/