Αλαζονεία πάνω στις στάχτες Η φράση “ο άνθρωπος δεν νιώθει” είναι σαν να βγήκε για να περιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μονίμως αποδεικνύει...
Η φράση “ο άνθρωπος δεν νιώθει” είναι σαν να βγήκε για να περιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μονίμως αποδεικνύει ότι δυσκολεύεται να κατανοήσει τις δυσκολίες και τη δυσαρέσκεια των πολιτών σε μια σειρά από ζητήματα.
Προχθές πήγε στα καμένα χαμογελαστός και άνετος, λες και πήγαινε στην ταβέρνα με φίλους.
Στην υπόθεση Λιγνάδη κάνει την πάπια. Δεν ζητάει συγνώμη και δεν εκφράζει μια κουβέντα συμπαράστασης για τα θύματα. Δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνική οργή. Το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα κρατήσει τη Μενδώνη στη θέση της για να συνεχίσουν τις εξυπηρετήσεις από εδώ και από εκεί.
Στην Υγεία, οι άνθρωποι πέθαιναν κατά χιλιάδες και δεν θωράκισε το σύστημα υγείας, ούτε αύξησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο καθένας και η τύχη του.
Μοίρασε 10 και 20 ευρώ στους πολίτες που έχει τσακίσει η ενεργειακή κρίση, ενώ τους έταζε 600. Σαν να μένουν οι άνθρωποι ικανοποιημένοι με τις υποσχέσεις. Το “power pass” έγινε “απάτη pass”, αλλά ποιος νοιάζεται.
Δεν παίρνει αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού την ώρα που νοικοκυριά κόβουν βασικά είδη διατροφής.
Ιδιωτικοποίησε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, όταν όλες οι άλλες χώρες προχωρούν πια σε εθνικοποιήσεις. Αποτέλεσμα; Η αισχροκέρδεια να χτυπάει κόκκινο, καθώς δεν υπάρχει ρυθμιστής να παρασύρει το ρεύμα προς τα κάτω. Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει να πληρώσει. Οπότε κι αυτό αδιάφορο.
Στην πολιτική ανάλυση υπάρχει η λέξη ενσυναίσθηση που περιγράφει το ενδιαφέρον του ηγέτη για την κοινωνία. Όχι με όρους λογικής και μέτρων, αλλά με όρους συναισθήματος. Ο ηγέτης, δηλαδή, που καταλαβαίνει τους πολίτες του γιατί είναι ένα με αυτούς.
Αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, έχει τις ίδιες αγωνίες, βρίσκεται στον ίδιο κόσμο με αυτούς.
Δεν είναι μακριά σε άλλο πλανήτη. Ούτε ζει στα σύννεφα.
Δηλαδή ο ηγέτης που δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης.