Προσκρούουν με την πραγματικότητα οι φήμες που κυκλοφορούν για κλειστά σχολεία στις 15 Νοεμβρίου δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας Μια «είδηση...
Προσκρούουν με την πραγματικότητα οι φήμες που κυκλοφορούν για κλειστά σχολεία στις 15 Νοεμβρίου δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας
Μια «είδηση» για κλειστά σχολεία κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στον εκπαιδευτικό κόσμο. Ότι «το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά».
Πρόκειται για μια «είδηση» που δημοσιεύθηκε στο makthes.gr (εφημερίδα Μακεδονία) η οποία σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως».
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και μέχρι και σήμερα καταγράφονται όλο και πιο αυξημένα κρούσματα σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εμβολιασμένα αφού δεν εντάσσονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.»
«Όλο αυτό το διάστημα ο κορονοϊός φαίνεται να δείχνει… προτίμηση σε παιδιά από 4 ως 18 χρονών καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων αφορά αυτή την ηλικιακή ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οκτώ παιδιά με κορονοϊό! » σημειώνεται στο δημοσίευμα
«Την εβδομάδα 11 – 17 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 4.493, αποτελώντας το 26% στο σύνολο των κρουσμάτων. Την εβδομάδα 18 - 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 - 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 5.970 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 4 - 18 ετών για την εβδομάδα 18 - 24 Οκτωβρίου, αντιστοιχούν στο 27% του συνόλου των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην χώρα το ίδιο διάστημα. Την εβδομάδα 25 ως 31 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν 6.682 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων».
Και κλείνοντας το δημοσίευμα σημειώνει: «Ένα από τα σενάρια που πλέον - εξαιτίας των ολοένα και πιο επιβαρυντικών στοιχείων - αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» και κερδίζει έδαφος και μεταξύ των ειδικών, είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών».
Τι αναφέρει ο Αλέξανδρος Κόπτσης στο alfavita.gr
To alfavita.gr επικοινώνησε αμέσως με τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, για να μάθει αν έχει σχέση με την πραγματικότητα το δημοσίευμα του makthes.gr (εφημερίδα Μακεδονία).
Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ δήλωσε ότι κανένα τέτοιου είδους σενάριο δεν συζητιέται στο Υπουργείο Παιδείας.
Μάλιστα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή στο ερώτημα του alfavita.gr «Το επόμενο χρονικό διάστημα η θερμοκρασία πέφτει και τα παράθυρα στα σχολεία κλείνουν. Δεν φοβάστε μήπως σε υπερφορτωμένα με μαθητές τμήματα (περίπου 90.000 μαθητές βρίσκονται σε +25άρια τμήματα) έχουμε απογείωση κρουσμάτων; Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε το 50%+1 στα κλεισίματα τμημάτων δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους γονείς;»
Η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή απάντησε τα παρακάτω: «Ας μιλήσουμε με αριθμούς και δεδομένα: ως προς τα τμήματα γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, μόνο ένα ποσοστό 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες ανά τμήμα. Ενώ αυτή τη στιγμή, έχουμε 8 μόνο κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο. Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού».
«Μαύρο» ρεκόρ με 7.335 κρούσματα - «Ασφυξία» στα νοσοκομεία
Την ίδια ώρα, νέο «μαύρο» ρεκόρ με 7.335 κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο. Οι θάνατοι ανέρχονται σε 65 και οι διασωληνωμένοι σε 477, προκαλώντας «ασφυξία» στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία «βράζουν» κυριολεκτικά, καθώς καταγράφονται 1.455, 1.298 και 897 κρούσματα αντίστοιχα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ είναι γεμάτες. Οι δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων επιβεβαιώνονται, ενώ ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πηγή: alfavita.gr