Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Περίπλοκη η κατάσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο - Δυσκολεύονται οι περισσότερες ομάδες

 Έντονος είναι ο προβληματισμός σε αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες της τοπικής κατηγορίας με την απόφαση να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα πιο ...


 Έντονος είναι ο προβληματισμός σε αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες της τοπικής κατηγορίας με την απόφαση να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα πιο νωρίς. Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε η ημερομηνία 5 Σεπτέμβρη, ημέρα που πιθανολογείται ότι θα γίνει η πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Αργολίδας για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη Κυριακή η έναρξη του Πρωταθλήματος.

  Η φετινή χρονιά, ως επακόλουθο μιας αρκετά προβληματικής ποδοσφαιρικής χρονιάς έχει αποσυντονίσει τα περισσότερα Σωματεία αφού η φυσιολογική ροή που είχαν συνηθίσει εδώ και χρόνια, έχει αποκοπεί λόγω της πανδημίας.

  Το παρατεταμένο lock down απομάκρυνε από τα γήπεδα όλους τους πρωταγωνιστές του αθλήματος με αποτέλεσμα τις μέρες που διανύουμε να έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο η επαναφορά στις αγωνιστικές δραστηριότητες αλλά ακόμη και ο σχεδιασμός των ομάδων σε συνεργασία με τα αθλούμενα μέλη.

  Οι παραδοσιακοί παράγοντες, οι οποίοι αναλάμβαναν είτε το οικονομικό κόστος είτε την λειτουργία των ομάδων, εξασφαλίζοντας μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων έσοδα για την ποδοσφαιρική χρονιά, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τόσο από τις προσωπικές τους εργασίες όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, μιας και οι σημαντικές εκδηλώσεις έχουν απαγορευτεί και κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια αν επιτραπεί να πραγματοποιηθούν.

  Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές, εργάζονται σε χώρους οι οποίοι προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά τη δύσκολη περσινή χρονιά, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην. Τα ωράρια είναι τέτοια που περιθωριοποιούν ή και απαγορεύουν τις σκέψεις για ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες ομάδες, δεν είναι σε θέση να υπολογίζουν βασικά τους στελέχη, αφού οι πρώτες συζητήσεις σταματούν πριν καν ξεκινήσουν.

  Ένας άλλος σημαντικός αλλά απρόβλεπτος παράγοντας έχει προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα. Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες στη χώρα είναι μεν υψηλότερες αλλά σε καμία περίπτωση μέχρι τώρα δεν ήταν απαγορευτικές για προπονήσεις. Δυστυχώς, η λεγόμενη "κλιματική αλλαγή" έχει επηρεάσει και την Ελλάδα -κυρίως τις νότιες περιοχές- έτσι ώστε συχνά να επικρατούν συνθήκες Σαχάρας. Αν προσθέσει κανείς και την Αφρικανική σκόνη, που επισκέπτεται όλο και πιο συχνά την πατρίδα μας, δημιουργώντας μαζί με την υγρασία αποπνικτικές καταστάσεις, καταλαβαίνει εύκολα ότι ουδείς θα ήθελε να τρέχει στα γήπεδα με θερμοκρασίες 40 βαθμών και υψηλή υγρασία  για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το επερχόμενο πρωτάθλημα.

  Ταυτόχρονα, έχει τεθεί στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις και ένα ακόμη σημαντικό θέμα. Η πολύμηνη αποχή από αθλητικές δραστηριότητες είναι σίγουρο ότι έχει επιφέρει καθοριστικές αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα. Μια πιθανή έναρξη της προετοιμασίας, που θα πρέπει να είναι διάρκειας 6 έως 8 εβδομάδες, σύμφωνα με τους αρμόδιους εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης, τοποθετείται από τις 25 Ιουλίου έως, το αργότερο τις 5 Αυγούστου. Με σταθερό δεδομένο την προσεκτικά σταδιακή επαναφορά σε αγωνιστικές συνθήκες, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι 2 ή και οι 3 πρώτες εβδομάδες δεν μπορεί να έχουν υψηλές επιβαρύνσεις. Άρα, μία ομάδα που θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πρέπει να κινηθεί σε χαλαρούς ρυθμούς, έτσι ώστε να αποφύγει πιθανούς τραυματισμούς, οι οποίοι παραμονεύουν μετά από μια τόσο μεγάλη αποχή. Με αυτή την λογική σειρά, οι ομάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στις 5 Σεπτέμβρη,θα βρίσκονται στην κατάσταση που θα βρίσκονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, στο πρώτο φιλικό των προηγούμενων χρόνων. Το ενδεχόμενο, να χρειαστούν όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες, και από έναν εξειδικευμένο γυμναστή σε θέματα φυσικής κατάστασης και εκγύμνασης, θεωρείται βέβαιο, διαφορετικά, αρκετοί προβλέπουν οι ομάδες, λόγω και των άλλων απουσιών λόγω εργασιών, να παρουσιαστούν όχι απλά ημιτελείς αλλά και απελπιστικά  ελλιπείς. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου οι αθλούμενοι αγωνίζονται καθαρά για την διασκέδασή τους, ενώ οι γονείς το τελευταίο που θα ήθελαν, είναι να δουν το παιδί τους τραυματισμένο.

  Κλείνοντας, αναφέρεται πολύ έντονα τελευταία και η αμφισβήτηση για την έναρξη του πρωταθλήματος λόγω του 4ου κύματος του κορωνοϊού. Δεν είναι λίγοι, αυτοί που δεν βρίσκουν το κουράγιο να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο αφού είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι τον Σεπτέμβρη ή το αργότερο τον Οκτώβρη, "θα μας ξανακλείσουν" πάλι μέσα. Η απογοήτευση είναι φανερή και όλα δείχνουν πως ότι κινηθεί στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, θα είναι σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς. Από τις δηλώσεις των υπευθύνων στο μεγάλο θέμα της πανδημίας, δεν αφήνεται μεγάλη δόση αισιοδοξίας. Οι άνθρωποι του τοπικού ποδοσφαίρου, κοιτώντας με αγωνία γύρω τους περιμένουν μια χαραμάδα ελπίδας πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Μέχρι στιγμής, ότι συμβαίνει και ότι ακούγεται, δεν προδιαθέτει για κάτι θετικό. Ας ελπίσουμε, ότι όλα θα πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να επανέλθουμε στα προ κορωνοϊού επίπεδα.