Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Οι στόχοι επιτυγχάνονται πρώτα με το μυαλό και μετά με το σώμα

 Είτε προετοιμάζεστε για έναν σημαντικό αγώνα είτε απλά πρόκειται να σηκώσετε μια βαριά μπάρα στο γυμναστήριο, δεν πρόκειται να καταφέρετε τ...


 Είτε προετοιμάζεστε για έναν σημαντικό αγώνα είτε απλά πρόκειται να σηκώσετε μια βαριά μπάρα στο γυμναστήριο, δεν πρόκειται να καταφέρετε τον στόχο σας αν είστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας.

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές την φράση «όλα είναι στο μυαλό», ωστόσο το ζήτημα είναι πως επιτυγχάνεται στην πράξη ο έλεγχος του εαυτού σας.

Ο personal trainer, πρώην ποδοσφαιριστής και σύμβουλος για θέματα υγείας, Ben Camara, αποκαλύπτει όλες τις δοκιμασμένες τεχνικές για να αναπτύξετε την δύναμη του νου σας.

Ορίστε εφικτούς στόχους

«Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να θέτουμε εφικτούς στόχους κατά την διάρκεια της προπόνησης», λέει ο Ben. Αυξήστε τις αποστάσεις που διανύετε σταδιακά έτσι ώστε να σιγουρέψετε πως πραγματοποιείτε πρόοδο χωρίς να ρισκάρετε να πετάξετε «λευκή πετσέτα» επειδή πιέζετε τον εαυτό σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Βρείτε τον κατάλληλο παρτενέρ

Όταν αισθάνεστε πως αμφιταλαντεύεστε, βρείτε έναν συνεργάτη για τις προπονήσεις. Έρευνες έχουν δείξει πως είναι πιο εύκολο να χάσει κανείς βάρος όταν προπονείται μαζί με κάποιο άλλο άτομο και όχι μόνος του. Επιλέξτε ένα άτομο που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με εσάς για να τρέχετε παρέα. Σίγουρα θα υπάρξει κάποιος ανταγωνισμός, ωστόσο είναι πολλά τα οφέλη που θα αποκομίσετε στην προσπάθεια να συμβαδίσετε με εκείνον.

Μην σταματάτε την μουσική

Η μουσική στο αυτί κρατά το μυαλό υπό έλεγχο. Δημιουργείστε μια καλή λίστα τραγουδιών. Αν δυσκολεύεστε με τις επιλογές, το άλμπουμ του Men’s Health Ultimate Workout σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο.

Ελέγξτε το ρυθμό σας

Προκειμένου να σιγουρευτείτε πως είστε σε πνευματική ετοιμότητα την ημέρα του αγώνα, θα πρέπει να γνωρίζετε πόσο γρήγορα τρέχετε τώρα. Για τον λόγο αυτό η χρήση μιας συσκευής (activity tracker) που ελέγχει τις κινήσεις σας και καταγράφει την απόδοσή σας είναι λύση. «Αν μπορείτε να ελέγχετε τον ρυθμό σας κατά την διάρκεια της προπόνησης, μπορείτε να το πράξετε και την ημέρα του αγώνα», προσθέτει ο Ben και συνεχίζει: «Γνωρίστε τα στατιστικά σας και βεβαιωθείτε πως είστε σε καλό δρόμο λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα».

Ο δυσκολότερος αντίπαλος είναι συνήθως ο ίδιος μας ο εαυτός και τα παιχνίδια που παίζει το μυαλό μας αναφορικά με το αν θα τρέξουμε ένα μίλι παραπάνω, αν θα σηκώσουμε μεγαλύτερο βάρος, αν θα πιέσουμε περισσότερο τον εαυτό μας σε σχέση με το τι κάναμε την προηγούμενη ημέρα.


Πηγή: Runnfun.gr