Ένα γνωστό θέμα που απασχολεί τα Γυμναστήρια εδώ και πού καιρό είναι η κατάρτιση όλων εκείνων που εργάζονται σ' αυτά. Πολλοί είχαν...
Ένα γνωστό θέμα που απασχολεί τα Γυμναστήρια εδώ και πού καιρό είναι η κατάρτιση όλων εκείνων που εργάζονται σ' αυτά. Πολλοί είχαν πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, τίτλο που είχαν αποκτήσει μετά από 4ετή φοίτηση στο ανάλογο Πανεπιστημιακό Τμήμα.
Υπήρχαν όμως πάντα και άλλοι οι οποίοι γνώριζαν το αντικείμενο μέσα από εμπειρική γνώση και όμως αυτό δεν στεκόταν εμπόδιο στην εργασία τους σε οποιοδήποτε Γυμναστήριο. Κάτι ανάλογο με την προπονητική απασχόληση σε Συλλόγους ή ομάδες, θέμα που ακόμη και σήμερα είναι πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα σε Πτυχιούχους και μη.
Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αττικής, δημιούργησε μια αφίσσα την οποία δημοσιοποίησε, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν όσοι σκοπεύουν να τρέξουν σε χώρους άθλησης μετά από έναν και πλέον χρόνο, απαιτώντας από τους υπεύθυνους να απασχολούνται άτομα με κατοχυρωμένο, επίσημο πτυχίο.
Να θυμίσουμε ότι το πρόβλημα διογκώθηκε αρκετά, με την είσοδο πολλών ιδιωτικών "Σχολών", οι οποίες μοίραζαν αφειδώς με μονοετή ή διετή φοίτηση Πτυχία σε όσους πλήρωναν δίδακτρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διάφοροι άλλοι αποκτούσαν "τίτλους σπουδών" μέσω Σεμιναρίων.
Αυτό που έχει σημασία, είναι να υπάρξει μεγαλήτερη αυστηρότητα και σοβαρότητα σε έναν πολύπαθο χώρο, έτσι ώστε και οι γυμναζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.