Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δημοσιογράφοι εναντίον Μενδώνη με αφορμή τη φωτογράφηση του Οικου Ντιόρ στον Παρθενώνα

  Διαστάσεις παίρνει η "κόντρα" ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους δημοσιογράφους που κατηγορούνται ότι διασπείρουν fake ne...

 Διαστάσεις παίρνει η "κόντρα" ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους δημοσιογράφους που κατηγορούνται ότι διασπείρουν fake news κατά την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη φωτογράφιση του Οίκου Ντιόρ στην Ακρόπολη

  Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος του news247 Ναταλί Χατζηαντωνίου ανήρτησε την Εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ως απόδειξη των όσων έγραψε δίνοντας πλέον την εικόνα σφοδρής διαμάχης στο φόντο της φωτογράφισης του Οίκου Ντιόρ στο Μνημείο της Ακρόπολης.

 Γράφει η Νατ. Χατζηαντωνίου:

"Τί είναι αυτό; Απόσπασμα από επίσημο έγγραφο.

Επειδή η Υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την Ακρόπολη αναφέροντας «την πάγια τακτική των fake news, του ΣΥΡΙΖΑ» και ειρωνευόταν κατηγορώντας την Αυγή ότι «το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενημερώσει τους αναγνώστες του, από την πρώτη σελίδα, ότι θα ανέβουν οκτώ εννιάμετρα φορτηγά στην Ακρόπολη για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Ευτυχώς, ο νέος  ανελκυστήρας  λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών»…

Κι επειδή αυτό για τα εννιάμετρα φορτηγά το έγραψα κι εγώ στο 247.

Κι επειδή εξοργίζομαι όταν βαφτίζονται «fake news» τα επίσημα στοιχεία και το ρεπορτάζ.

Κι επειδή φαίνεται ότι η Υπουργός δεν διάβασε καν το επίσημο αίτημα του Dior γιατί αλλιώς δεν θα θελα να πιστέψω ότι θα χαρακτήριζε «ψεύδος, διαστροφή και υποκρισία» τα δημοσιεύματα όσων απλά αποκάλυψαν τα….scripta που manent.

Κι επειδή δεν το εχει σε τίποτα να μας διαψεύδει εκδίδοντας ανακοινώσεις όπου τραγικά ψέματα λέει η ίδια. Ιδού…

Παραθέτω το απόσπασμα από την Εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πολης Αθηνων στην οποία περιλαμβάνονταν και όσα ζητά ο Dior και οι συνεργατες του. Τί λέει; Για 9μετρα φορτηγά δε λέει το επισημότατο έγγραφο που βάφτισε fake news η κα Μενδωνη; Γιατί μας λέει τέτοια ψέμματα με τετοιο κυνισμό όταν μπορούμε να βρούμε τα επίσημα έγγραφα; Διότι χειρίζεται και την Ακρόπολη επικοινωνιακά. Σου λέει αφου θα πω έγω για "fake news", έτσι θα καταγραφεί. Γι αυτό σε κάθε ένσταση απαντά ότι πρόκειται για «fake news» σα χαλασμένο γραμμόφωνο κι ατελείωτη λούπα, αδιαφορώντας αν υπάρχουν αποδείξεις. 

Κατά τα άλλα η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ λέει και ότι «τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μια Ελλάδα στα μέτρα τους. Μικρή, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, στην απομόνωση, στην ομφαλόσκοπηση και στη μιζέρια» και αυτό επειδή αντέδρασαν με την παραχωρηση της Ακρόπολης. Προσωπικά δεν ξέρω τί σκέφτονται τα στελέχη του Συριζα. 

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να πάει ο Ντιορ. Ξέρει καλά όμως η κα Μενδωνη ότι ένος αιτήματος επονται μυρια. Τί θα κάνει περαιτέρω όταν θα της ζητησει την Ακρόπολη π.χ. πάλι o Gucci, η Mercedes, η Zeus & Dion; Θα τη δωσει παντού για λόγους εξωστρέφειας και «ανοιχτωσιάς»; Κανενα πρόβλημα. Αλλά τότε το μνημείο θα μετατραπεί σε διαφημιστικό σκηνικό όπως προειδοποιούσε η ίδια η Εφορος της ΕΦΑ Αθηνων κα Μπάνου το 2017. Και όπως επεσήμαινε ο ιταλικός Τυπος συγχαίροντας τότε το ΥΠΠΟ που δεν έδωσε την Ακρόπολη στον οίκο Γκουτσι για να καταντήσει «σκηνικό όπως το Κολοσσαίο». Αλλά τί να πεις αδελφέ μου. Αυτοί οι Ιταλοί είναι φαίνεται μικρόψυχοι και οπισθοδρομικοί και μίζεροι. Οπότε vai κυρία Λίνα μου. Σας ανοίγεται (τσιμεντωμένος) δρόμος λαμπρός.