Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παναγ. Κονομάρας: Με συνέπεια στο δρόμο για την καταξίωση

      Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στους πρωταγωνιστές. Είτε είναι στην πολιτική, είτε στο θέατρο ή στον αθλητισμό. Πάντα το μερίδι...

    


Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στους πρωταγωνιστές. Είτε είναι στην πολιτική, είτε στο θέατρο ή στον αθλητισμό. Πάντα το μερίδιο της επιτυχίας που επιφυλάσσει η ιστορία θα είναι το μεγαλύτερο γι' αυτούς. Ίσως και το μερίδιο της ευθύνης. Αυτό όμως, για όσους δουλεύουν σκληρά, μεθοδικά και υπεύθυνα πίσω από τα λαμπερά σκηνικά της επικαιρότητας, παραμένει μεγάλο. Γιατί ο ουσιώδης ρόλος όλων εκείνων που υποστηρίζουν σημαντικές προσπάθειες, δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός από τους περισσότερους, οι οποίοι αρέσκονται απλά να χειροκροτούν τους "ήρωες", αδιαφορώντας για τα επιτελεία που ματώνουν στην κυριολεξία για τις λεπτομέρειες, που αγωνιούν για τις παγίδες, που τρέμουν το απρόβλεπτο και ζουν με την ανάσα κομμένη για το συνολικό, τελικό αποτέλεσμα. Γιατί, όλοι τελικά κρίνονται απ' αυτό και πασχίζουν όλοι μαζί για το στόχο.

  Ο πρώτος προπονητής, δεν κρίνεται μόνο από τους φιλάθλους ή τη Διοίκηση για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του. Τα τελευταία χρόνια, κρίνεται πρωτίστως από την ικανότητά του να οργανώνει σωστά ένα τέτοιο επιτελείο, το οποίο θα φροντίζει για όλες τις λεπτομέρειες. Από την εκγύμναση, το την αποθεραπεία στους τραυματισμούς, την ψυχολογία, το scouting έως την φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Όσο πιο επιτυχημένη είναι η επιλογή, τόσο οι προσδοκίες για σωστή δουλειά και θετικά αποτελέσματα μεγαλώνει. Λεπτομέρειες, θα πει κάποιος. Το σημερινό ποδόσφαιρο όμως, με τη μορφή που έχει πάρει, καθιστά τον καθέναν συνεργάτη του προπονητή όχι απλά σημαντικό αλλά απολύτως απαραίτητο.

  Ένα δικό μας παιδί, ο Παναγιώτης Κονομάρας, Αργείος στην καταγωγή και γιος ενός από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιράνθρωπους του νομού, του Δημήτρη Κονομάρα ακολούθησε -πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς- το δρόμο του βασιλιά των σπορ. Όχι όμως από το γνωστό μονοπάτι του διακεκριμένου ποδοσφαιριστή ούτε ακόμη από τη θέση ενός απλού προπονητή. Ο Παναγιώτης, σπούδασε την Επιστήμη του Αθλητισμού στην Κομοτηνή, εξειδικεύτηκε στο ποδόσφαιρο αλλά δεν στάθηκε εκεί. Συνεχίζοντας με δίψα και αληθινό ενδιαφέρον, πέρασε στην ξεχωριστή ειδικότητα του "Προπονητή φυσικής κατάστασης", προσφέροντας πλέον τα μέγιστα σε ένα νευραλγικό κομμάτι, που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

  Μαζί του, είχαμε έναν ξεχωριστό διάλογο..



  Α.Μ:  Τελικά Πάνο, το Άργος αποδεικνύεται μικρό για τις φιλοδοξίες σου;

  Π.Κ.:      Δεν θα έλεγα ότι το Άργος είναι μικρό για τις φιλοδοξίες μου. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα από την πόλη που τελείωσα τις σπουδές μου, την Κομοτηνή, σε εποχές ιδιαίτερα καλές για την ομάδα του Πανθρακικού, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η πόλη αποτέλεσε το εφαλτήριό μου για την σταδιοδρομία μου. Ο Παναργειακός, την εποχή εκείνη ήταν εκτός επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μοιραία δεν υπήρξε κάποια συνεργασία.

  Α.Μ.: Μετά το πέρας των σπουδών σου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ακολούθησε μια επιπλέον επιμόρφωση στον τομέα του προπονητή της Φυσικής Κατάστασης. Δυο λόγια για τους μη μυημένους.

 Π.Κ.:     Τελειώνοντας το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, λόγω των ερεθισμάτων που είχα από το διδακτικό προσωπικό της σχολής, θέλησα να συνεχίσω την ακαδημαϊκή μου επιμόρφωσή σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επέλεξα να συνεχίσω στο ίδιο τμήμα, στον τομέα της Μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης και Εργοφυσιολογίας, ενώ παράλληλα εργαζόμουν στην ομάδα του Πανθρακικού συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό την θεωρία με την πράξη. Παράλληλα απέκτησα και το δίπλωμα προπονητή UEFA B μέσω του ΤΕΦΑΑ. Στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός γιατί είχα την ευκαιρία να εργάζομαι επί καθημερινής βάσεως σε ένα φανταστικό περιβάλλον εργασίας,  στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της ομάδας και τις άρτιες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Στη συνέχεια επιλέχθηκα μαζί με 24 ακόμη κορυφαίους συναδέλφους μου, προπονητές φυσικής κατάστασης, να φοιτήσω στην 1η σχολή της UEFA στην  Ελλάδα με αντικείμενο το Soccer Fitness, ενώ συνέχισα την επιμόρφωσή μου και στον τομέα του Performance Analysis στην Κύπρο.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο όμως, ένα μεγάλος εύρος των γνώσεων μου οφείλεται σε συζητήσεις με προπονητές και προπονητές φυσικής κατάστασης που είχα στα πλαίσια επισκέψεων σε προπονητικά κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για να παρακολουθήσω την προπονητική διαδικασία σπουδαίων ομάδων, κυρίως στην Ολλανδία, όπου επιμορφώθηκα παρακολουθώντας και μελετώντας το Ολλανδικό μοντέλο προπόνησης.  Εκεί απέκτησα με τον καιρό την ικανότητα να λύνω καθημερινούς μου προβληματισμούς και να βελτιώνω τον εαυτό μου για να βελτιώσω έτσι και τους παίκτες μου  και όχι απλά να παίρνω μια άσκηση που έκανε ο Άγιαξ ή η Μπάγερν και να την χρησιμοποιώ σε μία προπονητική μονάδα.

  Α.Μ.: Η συνεχής αναζήτηση στην "πληροφορία" φέρνει συνεχώς και νέα πράγματα στο τομέα της προπόνησης. Πόσο μεγάλη επιρροή έχει πλέον η λεπτομέρεια στους ποδοσφαιριστές;

 Π.Κ.:      Τα τελευταία χρόνια συντελούνται σε όλους του τομείς των επιστημών τεράστιες αλλαγές. Αναπόφευκτα οι αλλαγές αυτές δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και το άθλημα του ποδοσφαίρου. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί από μόνο του μια επιστήμη, παρόλα αυτά ‘’περιτριγυρίζεται’’ από διάφορες επιστήμες και για να υπάρχει μεγιστοποίηση της απόδοσης αλλά και της επίδοσης των αθλητών, που είναι το ζητούμενο στον επαγγελματικό αθλητισμό – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη εξέλιξη σε τομείς όπως η φυσική αγωγή , η ψυχολογία, η επικοινωνία, η ιατρική, η φυσικοθεραπεία, το management κλπ. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως τα άτομα που στελεχώνουν μια προπονητική ομάδα οφείλουν να επιμορφώνονται και να ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις σε όλο το φάσμα των παραπάνω επιστημών.   

Σαν αποτέλεσμα όλων όσων ανέφερα προηγουμένως είναι οι προπονητικές ομάδες να προσπαθούν να μειώσουν στο ελάχιστο το ποσοστό που επεμβαίνει ο παράγοντας τύχη όσον αφορά την έκβαση ενός αγώνα. Εξετάζονται λεπτομερώς παράγοντες όπως ο τρόπος παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, τοποθετήσεις σε στατικές φάσεις, επιθετικές και αμυντικές μεταβάσεις, οι παίκτες κλειδιά ακόμα και η συναισθηματική συμπεριφορά που παρουσιάζουν κατά την διάρκεια ενός αγώνα κλπ. Εκτός από την ομαδική ανάλυση, δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες σε ποδοσφαιριστές για τι ακριβώς πρέπει να προσέξουν στον αντίπαλο που πιθανόν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή (συγκεκριμένες κινήσεις που πραγματοποιεί, σημείο που συνήθως εκτελεί τα πέναλτι ή φάουλ κλπ).

Βέβαια σημαντικότερο όλων, όταν επιθυμείς μακροχρόνια βελτίωση σε μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι πρωτίστως να αναλύεις την δική σου ομάδα και μέσα από τα λάθη που παρουσιάζονται στον εκάστοτε αγώνα, να βελτιώνεσαι και να γίνεσαι καλύτερος. Η ανάλυση της απόδοσης για κάθε ομάδα κυμαίνεται σε δύο μεγάλους άξονες, την τεχνικοτακτική και αυτή των παραμέτρων φυσικής κατάστασης, χωρίς βέβαια αυτό να γίνεται σαν αυτά τα δύο να είναι τελείως ξεχωριστά. Η live καταγραφή και ανάλυση των παραπάνω παραμέτρων, μέσω καμερών αλλά και τεχνολογίας GPS μας δίνει την δυνατότητα να εντοπίζουμε και να παρεμβαίνουμε και στην παραμικρή λεπτομέρεια που με το ανθρώπινο μάτι θα ήταν αδύνατον. Για να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση προτείνεται η ερμηνεία των αποτελεσμάτων να γίνεται πάντοτε έχοντας υπόψη μας και τους δυο παράγοντες ταυτόχρονα και αυτό γιατί διαφορετικοί τακτικοί προσανατολισμοί θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και σε παραμέτρους φυσικής κατάστασης και το αντίθετο. Για παράδειγμα δυο γρήγορα εκτός έδρας γκολ υπέρ της ομάδας μας και η ανάγκη για έξυπνη διαχείριση του αγώνα ενδεχομένως να μειώσουν την ένταση και την ποσότητα σε διανυθέντα μέτρα ή σε μέτρα που καλύφθηκαν που με τρέξιμο υψηλής έντασης. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αγύμναστοι ή δεν έχουν υψηλά επίπεδα φρεσκάδας, αφού με μια προσεκτική ανάλυση και στο τακτικό σκέλος του αγώνα είναι εμφανές ότι αυτό συνέβη διότι λόγω της έξυπνης διαχείρισης που έγινε για να παρθεί το αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν μικρότερο κόπο.

  Α.Μ.:  Τα όρια ανάμεσα στο ρόλο του γυμναστή και του προπονητή Φυσικής Κατάστασης, αρχίζουν και γίνονται δυσδιάκριτα. Ποιες είναι οι πιο κλασσικές διαφορές;

 Π.Κ.:  Πολλές φορές παραπάνω αναφέρθηκα στον όρο προπονητική ομάδα. Η αναφορά μου αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και με βάση την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας ο στόχος είναι η βελτίωση απόδοσης και επίδοσης. Ο κάθε προπονητής θέλει άμεσα, μετά την πρόσληψή του σε μια ομάδα, να περάσει την δική του φιλοσοφία έτσι ώστε να έρθουν και τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό η προπονητική ομάδα λειτουργεί σαν ένα με μόνο στόχο την νίκη και την βελτίωση της ομάδας. Δεν υπάρχει επιτυχημένη ομάδα με καλό τακτικό προσανατολισμό και χωρίς καλή φυσική κατάσταση, ούτε το αντίθετο. Δεν υπάρχει επιτυχημένη ομάδα χωρίς καλό κλίμα και χωρίς προσήλωση στον στόχο.

Λέγοντας όλα αυτά θέλω να καταλήξω και να τονίσω για ακόμη μία φορά την έννοια του στόχου. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί νίκες και αποτελέσματα, εάν θέλεις να διεκδικείς μεγάλα και πλουσιοπάροχα συμβόλαια. Έτσι λοιπόν το κάθε άτομο-επαγγελματίας σε μια προπονητική ομάδα έχει τον ρόλο του, πχ ανάλυση δεδομένων GPS, ανάλυση στατικών φάσεων, υπεύθυνος αποκατάστασης κλπ, όμως όλος αυτός ο οργανισμός εργάζεται με ένα κοινό πλάνο και σε συνεργασία ο ένας με τον άλλον.

Ο σύγχρονος προπονητής φυσικής κατάστασης είναι αυτός που σε συνεργασία με τον προπονητή θα διευθύνει αυτήν την προπονητική ομάδα όσον αφορά την ένταση,  την χρονική διάρκεια αλλά και τον όγκο που θα χρησιμοποιηθεί στην προπονητική διαδικασία. Ο σύγχρονος προπονητής φυσικής κατάστασης δεν είναι αυτός που θα κάνει μια προθέρμανση και μια γενική άσκηση που απλά ανταποκρίνεται σε ένα στόχο της φυσικής κατάστασης, αλλά αυτός, ο οποίος σε συνεργασία με τον προπονητή θα βρει τον τρόπο και το ασκησιολόγιο να προσαρμόσει τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τον τεχνικοτακτικό στόχο της εκάστοτε προπόνησης. Με τον τρόπο αυτό οι αθλητές προπονούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες άρα έχουν και περισσότερες πιθανότητες να ενεργήσουν αποτελεσματικότερα στον αγώνα της Κυριακής. Ο σύγχρονος προπονητής φυσικής κατάστασης δεν είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσει μια ‘’φανταχτερή’’ άσκηση μιας μεγάλης ομάδας που είδε τυχαία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο που χρησιμοποιήθηκε αλλά αυτός που θα είναι σε θέση να σχεδιάσει και επιλέξει την κατάλληλη άσκηση σε κάθε προπονητική μονάδα και όλες αυτές να ταιριάζουν αρμονικά στον  εκάστοτε προπονητικό μεσόκυκλο.

 Α.Μ.: Το επίπεδο των Σωματείων στη χώρα μας έχει χώρο για τους προπονητές Φυσικής Κατάστασης ή οι αναζητήσεις σου στρέφονται και στο εξωτερικό;

Π.Κ.: Το επίπεδο των πανεπιστημιακών σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Ελλάδα είναι ένα από τα πιο υψηλά στη Ευρώπη με αποτέλεσμα οι επιστήμονες-προπονητές φυσικής κατάστασης να παίρνουν τα εφόδια και δικαίως να θεωρούνται από τους καλύτερους. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στο άθλημα του ποδοσφαίρου καθώς Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες διαπρέπουν ανά τον κόσμο σε όλα τα αθλήματα.

Στο παρελθόν εργάστηκα στην 1η εθνική κατηγορία της Κύπρου σε μια από τις ιστορικότερες και λαοφιλέστερες ομάδες της Μεγαλονήσου, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και σίγουρα η εργασία στο εξωτερικό σου δίνει έξτρα κίνητρο γιατί θέλεις να δείξεις και εκεί, σε ανθρώπους που είσαι άγνωστος, ότι έχεις δυνατότητες.

Και στην χώρα όμως το επίπεδο των ομάδων που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα είναι πολύ υψηλό με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που δικαίως συγκαταλέγεται στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και παρέχει σε όλους τους υπαλλήλους του, παίκτες, προπονητές κλπ, τα καλύτερα εφόδια για να βελτιωθούν και να αναδειχθούν.   

Α.Μ.: Σημαντική η συνεισφορά σου αλλά τα "φώτα" μοιραία πέφτουν στον κόουτς. Συμβιβάζεσαι μ' αυτό;

Π.Κ.: Πάντοτε αυτός που αποφασίζει σε μια ομάδα είναι ο προπονητής, γι αυτό άλλωστε αμείβεται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον μέσα στην προπονητική ομάδα και γι αυτό και είναι αυτός που χάνει την θέση του, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Μοιραία όλα τα φώτα θα πέσουν σε αυτόν, ιδιαίτερα όταν αυτός ήταν και μεγάλο όνομα σαν ποδοσφαιριστής. Ένα τέτοιο παράδειγμα είχα στην Κύπρο, όταν συνεργάστηκα με έναν προπονητή ο οποίος ήταν επί χρόνια αρχηγός της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ, τον Χρύση Μιχαήλ, ο οποίος όμως και προς τιμή του, δεν ξεχνούσε ποτέ να αναφέρεται στην συλλογική δουλειά όλης της προπονητικής ομάδας.

Οι καλοί και επιτυχημένοι προπονητές είναι συνήθως ακομπλεξάριστοι με αποτέλεσμα πάντοτε να στέκονται και να αναγνωρίζουν την δουλειά που κάνουν οι συνεργάτες τους και ιδιαίτερα οι προπονητές φυσικής κατάστασης. Εγώ, μέχρι στιγμής, που έχω συνεργαστεί με προπονητές υψηλού επιπέδου, Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος, Ανυφαντάκης, Μπολάνο, Βαζάκας κλπ, έτυχα της αναγνώρισης όσον αφορά την δουλεία μου και τους ευχαριστώ πολύ.

Α.Μ.: Πόσο σου λείπει το Άργος; Θα ήθελες να υπάρχει μια ομάδα που να καλύπτει το φάσμα της δραστηριότητάς σου και τις απαιτήσεις σου ώστε να μην αναζητάς το καλύτερο μακριά; Ή ο κόσμος μας μίκρυνε τόσο, όπου δεν ενδιαφέρεται πλέον κάποιος ο τόπος εργασίας αλλά η ποιότητα της εργασίας του;


Π.Κ.: Στο ποδόσφαιρο παρατηρείται, όπως και την ζωή μας άλλωστε, ο συνεχόμενος κύκλος. Κάποτε έχεις τις επιτυχίες σου, κάποτε έρχονται δύσκολες στιγμές. Κακά τα ψέματα η μεγάλη ομάδα της περιοχής μου έχει πολλά χρόνια να κάνει μια σπουδαία πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όσο περισσότερο χρόνο λείπει μια ομάδα από το επίπεδο αυτό τόσο πιο δύσκολο είναι να επιστρέψει.

Δεν θα έλεγα ότι μου λείπει το Άργος ούτε μου λείπει να δουλέψω στον Παναργειακό αυτή την στιγμή. Δεν σου κρύβω όμως πως πολλές φορές έχω σκεφτεί πόσο θα ήθελα να ήμουν μέλος στην ομάδας της πόλης μου, εάν αυτή είχε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, έναν πρόεδρο και ένα διοικητικό συμβούλιο με όραμα αλλά και χρήματα και γενικότερα μια οργάνωση όσον αφορά την ομάδα αλλά και τις ακαδημίες και όλο αυτό θα γέμιζε με χαρά τον κόσμο της περιοχής που με τη σειρά του θα ήταν στο πλευρό μας. Μια επαρχιακή ομάδα που θα στηρίζεται στην οργάνωση, στο νοικοκυριό και στις ακαδημίες στα πρότυπα της Ξάνθης που μεγαλούργησε τόσα χρόνια στην Super League. Κάτι τέτοιο η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να το ζήσω.

Α.Μ.:  Ο ανταγωνισμός είναι μεν μεγάλος αλλά αποτελεί και το βασικότερο κίνητρο για την βελτίωση του καθενός. Θα αντέξεις στην πίεση;

Π.Κ.: Σίγουρα ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο. Σε εποχές που όλα γύρω σου τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα, εσύ απαγορεύεται να μένεις στάσιμος. Από την πλευρά μου είμαι τόσο σίγουρος με τον εαυτό μου και τα έχω τόσο καλά με αυτόν που αισθάνομαι γεμάτος. Ξεκίνησα κυριολεκτικά από το μηδέν και το πιο σημαντικό για μένα, δεν είναι οι διακρίσεις ή οι νίκες που είχα, αλλά το γεγονός ότι κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των περισσότερων ποδοσφαιριστών και προπονητών που συνεργάστηκα με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα και τώρα άψογες σχέσεις αλλά και το ότι κατάφερα να πείσω ανθρώπους σε ομάδες ότι αυτό που κάνω παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο για την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Τους έπεισα να δαπανήσουν χρήματα για να βελτιωθεί το έργο και η ‘’καθημερινότητα’’ μου στο προπονητικό κέντρο με στόχο να βελτιώσω τους ποδοσφαιριστές μου και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία όταν το καταφέρνεις έχοντας απέναντί τους Έλληνες παράγοντες οι οποίοι αρέσκονται στο να πληρώσουν αδρά έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή αλλά να μην νοιάζονται για το γήπεδο που θα προπονηθεί αλλά και ούτε για το ποια μέσα αποκατάστασης θα του παρέχει η ομάδα. Φαντάσου δηλαδή να σπαταλάς ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, αλλά να μην ενδιαφέρεσαι για το που θα το παρκάρεις ούτε για την συντήρηση που επιβάλλεται να του κάνεις.

Δεν νιώθω πίεση για κάτι που δεν έχω καταφέρει στην καριέρα μου ούτε έχω  κάποιον αυτοσκοπό να πετύχω όπως και δήποτε κάτι άλλο. Αντίθετα είμαι έτοιμος να αναλάβω οποιοδήποτε πρότζεκτ το οποίο να με καλύπτει και πρόθυμος να εργαστώ γι αυτό με όλες μου τις δυνάμεις.


Α.Μ.: Μια ευχή για όσα συμβαίνουν στον κόσμο, στο θέμα της Υγείας.

Π.Κ.:     Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και δύναμη ψυχής για να ξεπεράσουμε την πανδημία που βιώνουμε τόσο καιρό. Είναι αναγκαίο να συμμορφωθούμε με όλες τις υποδείξεις των ειδικών και σύντομα να έχουμε πίσω την ΄΄κανονική΄΄ μας ζωή.



 Ευχόμαστε στον Παναγιώτη Κονομάρα, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις και να συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια τόσο την πόλη του όσο και ολόκληρο το Νομό Αργολίδας στο δύσκολο "στίβο" που διάλεξε να ακολουθήσει. Είμαστε σίγουροι, ότι η αγάπη του για το αντικείμενο της εργασίας του και ο υπεύθυνος χαρακτήρας του, εγγυώνται για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Argolidamagazine